Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, 1 Temmuz’dan itibaren kapalı olan işyerlerinin yeniden açılacak olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Küçük, yeni normalleşme ile birlikte uzun süre iş yapamayan esnafların SSK, Bağ-Kur ve kiralarının yılsonuna kadar ötelenmesini istediklerini söyledi.

Kısıtlı olan tüm işletmelerimizdeki kısıtlamalar 1 Temmuz’da kaldırılarak normal sürecimize başlayacağız diyen Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

ESNAFA BOL KAZANÇLAR DİLİYORUM

“İçişleri Bakanlığı’mızın yayınladığı genelge doğrultusunda, kısıtlı olan tüm işletmelerimizdeki kısıtlamalar 1 Temmuz’da kaldırılmış olup, normal sürecimize başlamış olacağız. Burada en önemli iki konu vardı; birisi kahvehanelerimizdeki oyun yasağının kaldırılmış olması bizi son derece memnun etmiştir. Esnafımız adına Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza teşekkürlerimi iletirim. İkinci olarak; birahanelerimiz hiç açılmayan meslek grubundaydı. Birahanelerimiz de 1 Temmuz itibari ile dernek lokallerimiz normal faaliyetlerine başlayacaktır. Buradan şimdiden tüm üyelerimize ve fedakârlık yapılan bu süreçte esnafımız fedakârlıkta bulunmuştur. 1 Temmuz itibari ile inşallah işlerimiz açılacak ve eski günlerimize tekrar dönmüş olacağız, esnafımıza şimdiden bol kazançlar diliyorum.

ESNAFI BEKLEYEN ZORLUKLAR VAR

Esnafımızı bekleyen zorluklar şunlar; Bugüne kadar birikmiş olan kiraları, vergi ve SSK primleri, Bağ-Kur primleri  yapılandırmaları, kooperatif kredileri ve Halk Bankası KOBİ tarafından en çok sıkıntı yaşadığımız konulardan bir tanesiydi. Halk Bankası KOBİ tarafından verilmiş olan 25 bin TL’lik kredilerin taksitlerini ödemede zorlanıyordu kahveci esnafı arkadaşlarımız. Hatta bu yüzden de faaliyetlerini kapatamıyorlardı. Kapattıkları takdirde de kredilerin faiz oranları ve ödeme şekli de geri istenecekti. 1 Temmuz’daki normale dönüşümüz, oyunları açılması bizim için iyi oldu. Tabi ki esnafımızı bekleyen bu 1 buçuk yıldan fazla süreçteki borçları en büyük sıkıntıdır. Biz bu borç yapılandırmaları ilgili olarak da vadelerin 2021 yılının 12’nci ayından itibaren başlamasını hükümetimizden ve ilgili bakanlıklardan beklemekteyiz.

SAATLERİN 24,00’A ÇEKİLMESİ ESNAFI MEMNUN ETTİ

Genelgenin içeriği doğrultusunda yine İl Hıfzıssıhha kurulları tarafından daha önceki Pandemi kuralları genelgeleri doğrultusunda işyerlerimizin çalışma şartlarının hijyen kurallarının ne şekilde olacağı konusunda inanıyorum ki, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından gerekli açıklama da yapılacaktır. Kahvehanelerimiz, Lokantalarımız ve birahanelerimizdeki çalışma şartlarımız, saatlerin 24.00’a çekilmiş olması da iş yerlerimiz için bir nebze iyi olmuştur. Çünkü saat 20.00’den sonra bazı sektörlerimizdeki arkadaşlarımız çalışmaktaydı. Gece iş yapıyorduk, 24.00’a çekilmiş olması da bizi memnun etti. Hafta sonu yasağının kaldırılmış olması Pazar günü de normal faaliyetlerimiz devam edecektir. Şimdiden esnafımız için hayırlı olsun diyorum” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi