Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, işyerlerini açamayan 65 yaş ve üzeri esnafların sabah 8.00 akşam 16.00 arasında dükkanlarını açma talepleri olduğunu söyledi.

Koronavirüs nedeniyle işyerleri kapalı olduğundan ekonomik sıkıntı içinde bulunan birçok esnafın olduğuna dikkat çeken Coşkun, “Finans konusunda Şeker Bank ile bir sözleşme yaptık Pazartesi günü akdini yapacağız. 50 bin liraya kadar 0.79 oranında faizle isteyen esnafımıza kredi verilecek. İşyerleri kapalı olan esnaflarımız için asgari ücret tutarında maaş talebimiz var. Yine bu süreç içerisinde kapalı olan işyerleri için geri ödemesiz 10 bin lira talebimiz var” dedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, konuşmasına şöyle devam etti:

BERBER VE KUAFÖRLERİN ÇALIŞMA DÜZENİ DEĞİŞECEK

“Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 50 gündür işyerleri kapalı olan berber, kuaför, güzellik salonları ile pazar yerlerindeki tuhafiyeci, çiçekçi, zücaciyeci esnaflarımız var. Bu esnaflarımızı ilgilendiren genelgeleri çıktı. 11 Mayıs'ta yeniden hizmet vermeye başlayacak olan berberler ve kuaförlerin çalışma düzeni değişecek. Buna göre işletmeler artık randevulu hizmet verecek, salona girişte maske takılacak, sakal traşı sadece makineyle yapılacak, tek kullanımlık ürünler tercih edilecek ve dükkanlar 15 günde bir dezenfekte edilecek. Özellikle berber ve kuaförlerimiz sosyal mesafe kurallarına uyarak çalışacaklar ve jilet kullanmayacaklar, kuaförlerimizde kalıcı makyaj yapamayacaklar. Kendilerine gönderilen genelgeye uyacaklar. Bunların dışında lokantacı, kantinci, servis araçları, düğün salonlarımız var bu işyerlerimiz için henüz genelge gelmedi ama önümüzdeki günlerde açılacaklarını düşünüyoruz.

KAPALI OLAN İŞYERLERİ İÇİN GERİ ÖDEMESİZ ON BİN LİRA TALEBİMİZ VAR

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ilk başladığı zaman biraz sıkıntılıydık ama şuanda Türkiye’nin bu virüse karşı en iyi mücadeleyi veren illerinden bir tanesiyiz. Başta sayın valimize, sağlık personellerimize, belediye başkanımıza, emniyet müdürümüze, jandarma alay komutanımıza ve ekiplerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Vaka sayısının aşağıya düşmesinde çok büyük katkıları var. Birde bizim 65 yaş ve üzeri esnaf arkadaşlarımız var. Bu esnaf arkadaşlarımızın sabah 8.00 akşam 16.00 arasında dükkanlarını açma talepleri var. Bizimde bu konuda girişimlerimiz var. Finans konusunda ise Şeker Bank ile bir sözleşme yaptık Pazartesi günü akdini yapacağız. 50 bin liraya kadar 0.79 oranında faizle isteyen esnafımıza kredi verilecek. İşyerleri kapalı olan esnaflarımız için asgari ücret tutarında maaş talebimiz var. Yine bu süreç içerisinde kapalı olan işyerleri için geri ödemesiz 10 bin lira talebimiz var.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi