Dün gece Zonguldak Kent Merkezine 1-1,5 saat içerisinde metrekareye düşen 42 kilogram yağış sonrası bazı işyerleri ve dükkanları su bastı.

İşyerlerinde yaşanan doğal afet sonucu maddi manevi zarar gören esnaflar belediye ve devletten mağduriyetlerin giderilmesi noktasında destek beklediklerini belirttiler.

Kent Merkezinde lokanta işletmeciliği yapan Bülent Sezgin, “İhsan Usta İşkembe ve Döner Salonu işletmecisiyim. Yağış nedeniyle işyerimizi su bastı ve doğal bir afet yaşadık. Allah’tan can kaybı olmadı ancak işyerimizde maddi hasar meydana geldi. Yetkililerden gerekenin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

İşyerini su basan matbaa işletmecisi Birol Yankın ise şunları söyledi: “Yaklaşık 5 aydır AKM yokuşu dediğimiz sokakta altyapı ve üstyapı çalışması bir türlü yapılmadı şimdide olacak olan oldu. Bütün hafriyat işyerimizin içerisine doldu. Su ve hafriyat altında kalan makinalarımız zarar gördü. Son bir aydır işyerimizde 3’üncü su baskınını yaşadık. Hafriyatların bir kısmı atıldı. Şimdi işyerimizdeki zarar ve ziyanı tespit etmeye çalışıyoruz. İnşallah bu yaşadığımız son olur.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi