Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, zor durumda olan esnafın ayakta durabilmesi için devlet desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında açıklanan kararları değerlendiren Küçük, “Biz hükümetimizin aldığı kararlara son derece saygılıyız. Salgın bir hastalıkla karşı karşıyayız fakat burada esnaflarımızın talepleri var” dedi.

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

HİZMETLERİMİZ PAKET SERVİS OLARAK DEVAM EDECEK

“Cumhurbaşkanımızın koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı kararlar doğrultusunda 20 Kasım 2020 Cuma günü saat 20.00’dan itibaren geçerli olacak şekilde restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ve içme yerleri saat 10.00 ila 20.00 arasında sadece paket servis veya "gel-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek. Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek. Ayrıca sinema salonları 31 Aralık 2020 tarihine kadar kapalı olacak, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe ve salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokal ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulacaktır. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonlarıyla ilgili uygulama aynen devam edecektir.

ESNAFLARIMIZ ÖDEMELERİNİ YAPMAKTA ZORLANIYOR

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kahvehane ve lokanta esnafı arkadaşlarımız için alınan bu kararlar doğrultusunda bu akşam (Cuma) saat 20.00 itibariyle yasaklar başlamaktadır. Cumartesi günü saat 10.00 ila 20.00 arasında sadece paket servisi olarak hizmet vereceklerdir. Arkadaşlarımızın bu konuda kurallara riayet etmelerini istiyoruz. Kahvehanelerimiz 1 Haziran 2020 tarihinde açıldı ama aslında zaten kapalıydılar. Kapalıyken tekrar kapalı duruma geldik. Kahvehanelerimizde oyun oynanması yasaktı ve burada kahveci esnafı bu genelge içerisinde mağduriyet yaşayan, en çok sıkıntı içinde olan sektörümüzdür. Arkadaşlarımız vergilerini, kiralarını, BAĞKUR primlerini, kredi taksitlerini nasıl ödeyeceğiz diye soruyorlar. Aynı şekilde kısıtlama lokantalarımızda, pastane, kafe ve kafeteryalarımızda da devam etmekte. Bu arkadaşlarımızda paket servise döndüler. Birçok esnaf arkadaşımız müşteri kabul edemedikleri için eskisi gibi iş yapamayacaklarını, sadece paket servis ile ödemelerini yapmakta zorlanacaklarını ifade etmişlerdir.

KISITLAMA KARARI ALAN HÜKÜMETİMİZDEN TALEPLERİMİZ VAR!

Biz hükümetimizin aldığı kararlara son derece saygılıyız. Salgın bir hastalıkla karşı karşıyayız fakat burada esnaflarımızın talepleri var. Bu kısıtlama kapsamında esnaf arkadaşlarımız sigorta primleri, BAĞKUR primleri, vergi yapılandırmaları ve kiraları gibi konularda hükümetimizden destek beklemektedirler. Yine Bağkur’lu esnaf kapsamında olan işletmelerimizde de yanlarında sigortalı çalışanlar kısa çalışma ödeneğinden faydalanıyor. Esnafımızda bu kapsamda sosyal yardımlaşma kurumlarından ve pandemi kurullarından en az asgari ücret tutarında yardım talep etmekte. Kira yardımı da bu taleplerimizin içerisinde var. Bu kısıtlama kararlarını alan hükümetimizden esnafımıza destek bekliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi