Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ticaretin borçla döndüğü bir durumda olduklarını belirterek, aldıkları kredilerin faizsiz ötelenmesi taleplerinin olduğunu belirtti.

Esnafın müşteri portföyünün genelde işçi, memur, emekli olduğunu ifade eden Coşkun, “Vatandaşlarımız alım gücü azaldığı zaman genelde alışveriş yoğunluklarını günlük yaşamlarını idame ettirecekleri temel gıda maddeleri üzerine yapıyorlar. Bu alışverişin yapılabileceği yerler belli ama bunun dışındaki sektörlerde sıkıntı var” dedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti:

ESNAF YAPILANDIRMANIN UZUN VADELİ OLMASINI İSTİYOR

“Esnaflarımızın yapılandırmalarla ilgili ötelemelerin devam etmesi talebi var. Esnafın SGK ve Vergi Dairelerine olan borçlarıyla ilgili bakanımız çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Sayın bakanımızdan esnaf için güzel haber bekliyoruz. Biz yapılandırmanın uzun vadeli olmasını talep ediyoruz. Esnaflarımızın aldıkları kredilerle ilgili faizsiz öteleme talebi var. Aynı zamanda SGK ve Vergi Dairesine olan borçlarımızın yapılandırılması, yapılandırmanın da vadesinin uzun tutulması talebimiz var. Özellikle şuan ticaretin borçla döndüğü bir durumdayız. Esnafımızın müşteri portföyü işçi, memur, emekli. Vatandaşlarımız alım gücü azaldığı zaman genelde alışveriş yoğunluklarını günlük yaşamlarını idame ettirecekleri temel gıda maddeleri üzerine yapıyorlar. Bu alışverişin yapılabileceği yerler belli ama bunun dışındaki sektörlerde sıkıntı var.

TİCARETİNİ DÖNDÜREMEYEN ESNAFLARIMIZ VAR

Okullarımızda yüz yüze eğitimin ikinci kademesi başladı inşallah önümüzdeki günlerde tam gün eğitime geçilir. Kırtasiyeci, okul servisleri ve okul kantinleri esnaflarımız yaklaşık 7 aydır ticaretlerini döndüremiyorlar. İsteğimiz ve talebimiz pandeminin ülkemiz ve dünyanın gündeminden çıkarak normal hayata geçmemizdir. Özel yaşantımız ve ticari hayatımızda pandemiden kurtularak eski günlerimize dönmek istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımız ile hemşerilerimizden pandemi kuralları çerçevesinde sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz. Çünkü alınan tüm kurallar bizlerin sağlığı için alındı. Yaşamın bir an evvel normale dönmesi insanlarımız, sağlığımız ve esnaflarımız için çok önemli.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi