Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Zonguldak İl Temsilciliği birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Dedeman Otelde düzenlenen dayanışma kahvaltısına merkez ve ilçelerdeki eğitim çalışanları ile aileleri katıldı.

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Zonguldak Şube temsilcisi Muhammet Esim, düzenledikleri etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

NE SÖZ VERDİYSEK TUTTUK

“Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası TEÇ-SEN 16 Haziran 2006 yılında Bakanlığımız bünyesinde faaliyet göstermek amacı ile 4 B’li, genel idare hizmetler, teknik hizmetler, sağlık hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfında faaliyet gösteren personellerimizin tek bir çatı altında toplanması için mücadelesine siyasetin ve eğitim öğretim hizmetleri sınıfının öğretmen üye olmadığı bir sendikacılık anlayışını benimseyerek kurulmuştur. 15 yıllık sendikal faaliyetimizde, bu güne kadar ne söz verdiysek fazlasıyla tuttuk, hiçbir siyasal partinin kimliğini sendikamızın kimliğine eş değer etmedik, siyasallaşmadık, siyasetin içinde olmadık ve olmayacağız. Eğitim çalışanlarının sorunlarıyla yakından ilgilenerek, sorunların çözülmesi için gerekli olan hukuksal, maddesel ve manevi adımları attık, mücadelemizi yaptık, 15 yıllık süre zarfı içinde makamsal ve mevkisel sarhoşluk yaşamadık, yaşatmadık.

BÖLÜCÜLÜĞÜN LİSANSLI PATENTİ SİZDEDİR!

15 yıldır dile getirilmeyen, söylenmeyen ve üzerinde durulmayan sorunlarımızı anlatmaya başladığımızda, bizleri yıllardır görmeyen, görmek istemeyen, memurdur hizmetlidir ne yapabilir diyen zihniyetlerin kış uykularından uyandığını, eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirmek için broşür bastıklarını, hatta eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirmek için eylem yaptıklarını gördük. Bunların yanında ne yalancı olduklarını, ne düzenci olduklarını ve rantlarına çomak sokulunca ne nifakçı olduklarını da gördük. Tüm Eğitim Çalışanları Sendikasına söylemedikleri, atmadıkları çamur kalmadı. Biri sağcı dedi, biri solcu, diğeri de muhafazakar bir sendikanın kolu dedi tutmadı. Şimdi ise, bölücü, işbirlikçi ve hükümet güdümlü sendika diyorlar desinler, sizler 15 yıldır eğitim çalışanlarını siyasi ideoloji ve düşünce bazında böldünüz, böldürdünüz. Bölücülüğün lisanslı patenti sizdedir. Asıl sizler bölücüsünüz. 15 yıldır varsınız ancak eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında bir kere olsun birlikte hareket edemediniz. Birlikte eylem yapmadınız. Birlikte basın önüne çıkmadınız. Asıl işbirlikçiler sizlersiniz. Bizim tek amacımız tek derdimiz vardır. Oda eğitim çalışanlarının bu güne kadar alınması gereken haklarını, birilerinin adamı olmadan, siyasete bulaşmadan, almaktır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi