Erzurum'da bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı. Deprem Ağrı, Diyarbakır ve Muş'tan da hissedildi. Erzurum Valisi Okay Memiş, can kaybının yaşanmadığı depremde birkaç köyde yıkılan evlerin olduğunu bildirdi.

Memiş ayrıca Topçu Mahallesi'nde enkaz altında kalan 2 kişinin sağ çıkarıldığını açıkladı.

Erzurum'da saat 15.40'ta bir deprem meydana geldi. AFAD, yerin 7 km altında meydana gelen depremin merkez üssünü Köprüköy, büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Deprem Ağrı, Diyarbakır ve Muş'tan da hissedildi.

"İHBAR ALDIĞIMIZ BİRKAÇ KÖY VAR"

Erzurum Valisi Okay Memiş, yaptığı açıklamada "Panik yapılmamasını önemle istirham ediyorum. Vatandaşlarımız güvende olduklarını kendileri değerlendirebilirler. Şu ana kadar vatandaşlarımızdan bize bir talep olmadı. Konuyu takip ediyoruz, şu an çok yeni durum. İlçenin kaymakamı, AFAD il müdürümüz hareket halinde. İhbar aldığımız birkaç köy var. O köylere jandarmamız oluşmak üzere. Bazı köylerden yıkım olduğuna dair ihbar geliyor. Birkaç köyde yıkılan evler var. Can kaybı yok." ifadelerini kullandı.

ENKAZDAN İKİ KİŞİ ÇIKARILDI

Erzurum Valisi Okay Memiş bir sonraki açıklamasında merkez üssü Köprüköy ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde, Topçu Mahallesi'nde enkaz altında kalan 2 kişinin sağ çıkarıldığını bildirdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Köprüköy ilçesinde 5.1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. İl Merkezinden de hissedilen deprem sonrası AFAD, Karayolları, Jandarma, Emniyet ve belediye ekiplerimiz ilçe merkezi ve köylere intikal ederek, tarama faaliyetlerine başlamışlardır. Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır." denildi.

"DUVARLAR YIKILMIŞ"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, canlı yayında yaptığı açıklamada, "5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kaymakam beyle görüştüm henüz bir haber yok. Buradaki evler tek katlı evler. Duvarların yıkıldığını söyledi. AFAD kurtarma ekiplerimizi yola çıkardık. İnşallah acılı bir haber almayız. Bölgede neler yapabiliriz onun hazırlığındayız. Gerekenleri yapacağımızı ifade ederim." dedi.

Editör: Haber Merkezi