Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, Saadet Partisi olarak seçimlere ve iktidara hazır olduklarını söyledi.

Her seçimin önemli olduğunu ancak önümüzdeki seçimin tarihi bir seçim olduğunu belirten Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, açıklamasına şöyle devam etti:

“20 yıllık Ak Parti iktidarının sonunun geldiğine işaret eden bir seçim olacak. Vereceğimiz her bir oyla, Türkiye’nin yolunu ve yönünü belirleyecek; Türkiye’nin geleceğine karar vereceğiz. Tek adamın istişaresi yönettiği bir Türkiye mi, ortak aklın istişare ile yönettiği bir Türkiye mi; buna karar vereceğiz. Çünkü deniz bitmiştir! Ak Parti iktidarı, hem içeride hem dışarıda arabayı duvara toslamıştır. Bu iktidar, ekonomiden demokrasiye, adaletten bürokrasiye ülkeyi bir felaketin içine sürüklemiştir. Bugünden sonra Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Kendi ifadeleriyle "metal yorgunluğu" ile maluldur bu iktidar. Yorgundur ama asıl daha vahim olanı Türkiye’yi yormaktadır. Tükenmişlik sendromu içindedir ama asıl Türkiye’yi tüketmektedir. Verecekleri hiçbir sözün, büyük ve süslü cümlelerle verdikleri hiçbir vaadin karşılığı yoktur!

Market Fiyatları Hariç Her Şeyi Ucuzlattınız. Kusura bakmayın ama siz bu kafayla herşeyi ucuzlatır, bir tek fiyatları ucuzlatamazsınız! Nitekim TBMM’yi by-pass ederek demokrasiyi ucuzlattınız! Haksız ve hukuksuz kararnamelerle adaleti ucuzlattınız! Yanlış politikalarla bu ülkenin milli varlıklarını, stratejik kuruluşlarını, parasının değerini ucuzlattınız! Ama en önemlisi maalesef, ahlaki ve manevi referansları siyasi istismar vesilesi yaparak değerlerimizi ucuzlattınız! Fakat marketteki fiyatları ucuzlatamıyorsunuz; çünkü zihniyetiniz yanlış! Market fiyatları talimatla değil stratejik ve akılcı politikalarla düşer. Dünyanın en verimli topraklarına sahip Türkiye’mizi; nohutu Kırgızistan’dan, kuru fasulyeyi Meksika’dan, sarımsağı Çin’den, mercimeği Kanada’dan alır hale getiren bir zihniyet bunu gerçekleştiremez!

Kendi çiftçisini desteklemek dururken, Fransız çiftçisini destekleyen ve bunun için devlet nişanı alan bir zihniyet bunu gerçekleştiremez! Kendi çiftçisi girdi maliyetleri yüzünden tarımdan vazgeçerken, yurt dışında tarım arazisi arayan bir zihniyet bunu gerçekleştiremez! Ne İstediniz de Yapamadınız? İktidardaki arkadaşların bir ara çok kullandıkları bir cümle vardı: “Ne istediler de vermedik" diyorlardı. Peki, benzer bir soruyu şimdi biz sormak istiyoruz: Allah aşkına ne istediniz de yapamadınız? 20 yıldır bu ülkeyi siz yönetmiyor musunuz? Hatta bir 5 yıl daha bu ülkeyi yönetmeye talip değil misiniz? 20 yıldır istediğiniz atamayı yapmadınız mı? 20 yıldır istediğiniz yasayı değiştirip, istediğiniz kararnameyi çıkarmadınız mı? İstemediğiniz bürokratı görevden alıp, istediğinizi de getirmediniz mi? Şimdi hangi yüzle faturayı çiftçiye, üreticiye, marketçiye kesmeye kalkışıyorsunuz? Hiç kusura bakmayın kendi acizliğinizi ve beceriksizliğinizi mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz! Hep bahane arıyorsunuz! “Operasyon var”, “dış güçler var”, “Ak Parti’ye karşı kampanya var” diyerek milleti kandıramazsınız. 20 yıldır iktidardasınız, yeni değil! Eğer ortada bir "komplo" varsa; ortaya çıkarmanız gerekirdi. Bugüne kadar gerekli tedbirleri almanız icap ederdi. Şimdi şikayet etmeye hakkınız yok!”

Editör: Haber Merkezi