Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Ermeni soykırımı yalanını AİHM kararlarıyla tarihe gömdük” dedi.

Yılmaz beraberinde Vatan Partisi yönetimi ve partililer ile birlikte Madenci Anıtında yapılan eylemde konuşarak, “Joe Biden’ın 1915 olaylarını “Soykırım” olarak ilan eden açıklaması, Türkiye’ye ve Asya’ya karşı hücum borusudur. ABD Başkanı, 1915 olaylarıyla ilgili bir “insan hakları” çıkışı yapmıyor. Olay, bir tarih tartışması çerçevesinde değerlendirilemez” diyerek şunları söyledi:

“Biden öncelikle Türkiye’ye, Rusya ve Çin’in de içinde bulunduğu Asya’ya yönelik yoğun tehditlerini eyleme geçirmek için işaret fişeğini yakmıştır. Türkiye’yi kuşatan ABD üsleri ve silah yığınağıyla birlikte değerlendiğimiz zaman, Biden’in hücum borusunun boyutları hakkında gerçekçi saptamalarda bulunabiliriz.Türkiye’nin dört cephesine yığılan ABD silahlarının küresel anlamı budur. Biden bütün Batı Asya ve Asya’ya karşı hücum borusu öttürmektedir. ABD, yenilen ve inişe geçen emperyalisttir. Tek dişi kalmış canavardır. ABD’nin silahlı gücünü dengeleyen silahlı kuvvetler vardır ve Dolar saltanatı çökmektedir. Ermeni soykırımı yalanını AİHM kararlarıyla tarihe gömdük. Türkiye’ye yönelik emperyalist saldırı aracı olan Ermeni Soykırımı yalanlarını, AİHM’de görülen Perinçek-İsviçre ve Ali Mercan-İsviçre davalarında alınan kararlarla hukuk düzleminde bitirdik.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, tarihî bir sorumluluk içindedir. Artık Türkiye, ABD’den korkan hükümetlerle yönetilemez. Türkiye, ABD’den korkmayan hükümetini kuracaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın omuzlarında bu tarihsel sorumluluk bulunuyor.

Türkiye, karşılaştığı güvenlik sorunlarını 2015 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Polisimizin silahıyla çözüyor. Ve şimdi Üretim Devrimi önümüzdeki zorunlu atılımdır. Bu koşullarda güvenlikte ve üretimde devrimci kararlara önderlik edecek bir hükümet kurmak, Türkiye’nin önündeki temel meseledir.

Vatan Partisi, Üreticilerin Millî Hükümetinde sorumluluk üstlenmek için milletimizden yetki istiyor ve başta AK Parti, MHP, Deniz Baykal önderliğindeki CHP ve diğer millî güçlere, ABD tehditlerini boşa çıkarmak ve Üreticilerin Millî Hükümetini kurmak için güçbirliği çağrısında bulunuyor”

Eylemde açıklamada bulunan Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Gülümser Hızarcı da, “Hiçbir güç Aziz Türk Milletine soykırımcı iftirası atamaz

“Biden Bey, Türklerin tarihinde soykırım yoktur. Türk kadını, tarihimiz boyunca birliğimiz ve dirliğimiz için savaşın içinde olmuş ama can’a en büyük değeri vermiş, bu soyluluğu nesilden nesle geçirmiştir

Bölücü terör örgütü PKK’yı bitirmemiz, Karabağ Savaşı zaferimiz, yeni dünya düzenine doğru bölgede döşenen son taşlarımızdır. Hukuku yok saymanız, tarihi çarpıtmanız, hainleri beslemeniz nafiledir. Bu gerçeği değiştirecek gücünüz yoktur” dedi.

Türkiye Gençlik Birliği Zonguldak şubesi de açıklamasında, “Türkiye’yi yönetenler ve tüm Türk milleti, ABD’yle savaş halinde olduğumuz gerçeğine göre hareket etmelidir. ABD’nin 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasının hiçbir hükmü yoktur. Fakat Türkiye’nin İncirlik ve Kürecik üslerini kontrolüne almasının kesin bir hükmü vardır.ABD askerlerinin topraklarımızda yeri yoktur. ABD askerleri derhal İncirlik Üssünden kovulmalıdır. Bu düşmanca saldırılar ancak bu cesaret, özgüven ve kararlılıkla püskürtülebilir” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi