Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftasını kutlayarak, Kızılay’ın 152 yıldır alan el ile veren eli buluşturduğunu belirtti.

Kızılay’ımız 152 yıllık bir iyilik hareketidir diyen Ergenç, “Kızılay’ımız her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olan bir çınar ağacıdır” dedi.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası hakkında yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

“Türk Kızılay’ımız 1868 yılından bu yana insanlarımıza hizmet etmekte. Bizlerde 152 yıllık bir amiral gemisinin, çınar ağacının yaprakları olabildiysek ne mutlu bizlere. Türk Kızılay’ımız 152 yıldır insani yardım alanında faaliyet göstermekte, bundan sonrada göstermeye devam edecektir. Kızılay ülke genelinde faaliyet gösterdiği toplam 300 noktada vatandaşları kan bağışına bekliyor. Zonguldak merkez ve ilçelerinde bulunan toplam 15 tane hastanemizde kana ihtiyacı olan hastalarımızın yüzde 95’inin kan ihtiyacı Kan Merkezimiz tarafından karşılamaktadır. Kızılay’ımız insani yardımlarının haricinde vatandaşlarımızın kan ihtiyaçlarını da gidermektedir. Kızılay’ımız 152 yıllık bir iyilik hareketidir. Kızılay’ımız her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olan bir çınar ağacıdır. Kızılay’ımız alan el ile veren eli buluşturur. Kızılay’ımız her daim vatandaşlarımızın yanındadır. Bu vesile ile Kızılay Haftamızı kutluyorum. Tüm Kızılay görevlilerine, gönüllülerine ve vatandaşlarımıza haftamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi