Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, 3 gece dört gün süren Afet Eğitim kampını yaptığı açıklama ile değerlendirdi.

21-22-23 Ekim tarihlerinde Karaman Beldesi'nde düzenlenen ve 17 ilden 200 Genç Kızılay üyesinin katıldığı afet eğitim kampını başarıyla tamamladıklarını belirten Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, önümüzdeki yıl 81 ilin katılımıyla geniş kapsamlı afet eğitim kampı düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Kampa destek veren Kızılay Genel merkezine Vali Mustafa Tutulmaz'a, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Karaman Belediye Başkanına AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör’e teşekkür eden Ergenç açıklamasında şöyle dedi:

"21- 22 - 23 Ekim gecesi ve 24'üncü günü yapmış olduğumuz AFAD il müdürlüğümüz ile Zonguldak'ta ikincisini düzenlediğimiz afet eğitim kampımız çok güzel bir şekilde başarıyla sona ermiştir.Biz bu yapmış olduğumuz etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. İleride muhtemel doğal afetlerde bu zamana kadar yapmış olduğumuz gibi bundan sonraki doğal afetler de çocuklarımız aldıkları afet eğitimi ile birlikte çok başarılı olacaklarına inanıyoruz. Öncelikle Sayın valimiz, Sayın Belediye Başkanımız çok büyük destekler verdi. Ev sahibi Karaman Belediye Başkanımız çok sağ olsunlar, bizlerden yardımını esirgemeyen genel merkezimize, başta genel başkanımız Dr Kemal Kınık olmak kaydıyla Genel Müdür yardımcılarımıza, Genel sekreterimize teşekkür ediyorum. Genel Merkez Gençlik Kolları arkadaşlarımız bizi yalnız bırakmadılar ve üç gün bizimle beraber birlikte oldular kampımıza katıldılar. Öncelikle Zonguldak halkı adına hepsine şükranlarımı sunuyorum”

KAMPA 17 İLDEN 200 GENÇ KIZILAY’CI KATILDI

Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, "Yaklaşık 17 tane vilayetimizden 200 tane genç Kızılaycımızı ağırladık ve hepsi mutlu oldular. Buradan onlarında il başkanlarına çok teşekkür ediyorum hepsinin emekleri var çocuklarımızın buraya gelip gitmelerini sağladılar, onlara da şükranlarımı sunuyorum. Kampın çok başarılı olduğu inancındayım. Bunu geleneksel hale getirdik ve her sene bunu yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl tüm Türkiye'ye genelindeki Kızılay gönüllerimizi 81 ilden alıp getireceğiz burada daha geniş kapsamlı bir kamp düzenlemeyi planlıyoruz.

Çocukların hepsi çok mutlu oldular kamptan. Çocuklar birbirleriyle kaynaştılar, arkadaş oldular” dedi.

GENEL MERKEZİMİZ KAMPTAN MUTLU OLDULAR.

Genel merkezin Zonguldak'taki kamptan çok mutlu olduğunu belirten Kızılay Bakanı Aydın Ergenç, "Genel merkezimiz bu yaptığımız etkinlikten çok mutlu oldu. Bundan sonra artık biz öncülük yaptık ve artık Kızılay’ımız bu işe çok geniş kapsamda el atmaya başladı. Heybeliada da bizim kampımız var. 5'li 10'lu şekilde illerden daha geniş kapsamlı eğitim verilmeye başladı Allah'ın izniyle genel merkezimiz daha teferruatlı birden daha üst seviyede eğitimlerimize başladı.

Bu arada düzenlenen eğitim kampında en büyük desteği olan AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör’e çok teşekkür ediyorum. Şu anda Sinop’ta 15 gün görevde. Kampımıza katılamadı ama bütün uzman personel kampımızda idi” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi