Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, Zonguldak’a verdiği desteklerden dolayı Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük’e teşekkür etti.

Kilimli Gençlik Kollarının düzenlediği “sokaklar üşümesin” etkinliğine Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük ile birlikte katıldıklarını belirten Ergenç, “Etkinliğimizde Allah’ın bizlere emaneti olan sokak hayvanlarımıza, kuşlara ikramlarda bulunduk. Bu doğrultuda Hazreti Ömer’in “Dağlara buğdaylar serpin Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler” sözünü tüm halkımıza hatırlatmak istiyorum” dedi.

Kan bağışının önemine de değinen Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, açıklamasına şöyle devam etti:

KİLİMLİ İLÇEMİZ İÇİN GENÇLİK MERKEZİ SÖZÜNÜ ALDIK

“Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcımız Alper Küçük Bey, hafta sonu şehrimize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Genel Müdürümüz ile birlikte belirlediğimiz ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin evlerine giderek gıda ve hijyen kolisi yardımlarında bulunduk. Kilimli ilçemizde gençlik kollarımızı kurduk. Kilimli Gençlik Kollarımızın düzenlediği “sokaklar üşümesin” etkinliğine katıldık. Etkinliğimizde Allah’ın bizlere emaneti olan sokak hayvanlarımıza, kuşlara ikramlarda bulunduk. Bu doğrultuda Hazreti Ömer’in “Dağlara buğdaylar serpin Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler” sözünü tüm halkımıza hatırlatmak istiyorum.  Genel Müdürümüzden Kilimli ilçemiz için Gençlik Merkezi sözümüzü aldık. Bu yaptığımız etkinliklerde bizlere olan desteğini hiç esirgemeyen Kilimli Belediye Başkanımız Kamil Altun Bey ve her yaptığımız çalışmada yanımızda olan Başkan yardımcımız Mevlüt Kesin’e çok teşekkür ediyoruz.

BAĞIŞLANAN KANLAR TARAMA LABORATUARINDA TEST EDİLİYOR

Salı günü saat 10.30’da İl Müftülüğümüz ile birlikte Acılık Otoparkında kan bağış kampanyası düzenleyeceğiz. Düzenleyeceğimiz kan bağışı etkinliğine tüm imam arkadaşlarımızı ve halkımızı davet ediyoruz. Yapacakları kan bağışı hastanede yatan hastalarımıza, ameliyathanelerde bekleyen hastalarımıza şifa olacaktır. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu doğrultuda kan bağışçılarımız şunu bilmelidirler ki; alınan her kan bağışının tahlilleri yapılıp ondan sonra hastalarımıza verilmektedir. Gönüllü olarak bağışlanan kanlar tarama laboratuvarında Hepatit B, Hepatit C, AIDS (HIV) ve Frengi (Sifiliz) enfeksiyonları yönünden test edilir. Bu testlerde pozitiflik saptanması durumunda kan örnekleri doğrulama laboratuarına gönderilir. Doğrulama laboratuarı, tarama testlerinde kullanılan yöntemden farklı test teknikleri kullanarak enfeksiyon varlığını sorgulayan laboratuardır. Doğrulama sonucunda "Pozitif" bulunmuş olan kanların bağışçıları, kan merkezimize davet edilir ve doktorlarımız tarafından bilgilendirilir. Kan bağışıyla COVID 19’un bulaştığı gibi halkımızda yanlış bir algı var bu doğru değil. COVID 19 hiçbir şekilde kan bağışı ile bulaşmaz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi