Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, Suriye’nin kuzeyinde seyir halindeki Türk Kızılay aracına düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, Suriye’nin kuzeyinde seyir halindeki Türk Kızılay aracına düzenlenen silahlı saldırıyı kınayarak “Türk Kızılay ekibine saldırı bütün insanlığa yapılmış bir eylemdir” dedi.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“Çobanbey-El Bab arasında seyir halindeki üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan Türk Kızılay aracına, plakasız iki araç içerisinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından açılan çapraz ateş sonucu Kızılay El Bab sevgi mağazasında çalışan bir Kızılay personelimiz şehit olmuştur. Araçta bulunan bir Kızılay personeli saldırıda yaralanmış, bir personelimiz ise saldırıyı yara almadan atlatmıştır. Saldırıda yaralanan Kızılay personeli Çobanbey’de tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikesi bulunan arkadaşımız ilk tedavisinin ardından Türkiye’ye sevk edilecektir. Alçakça yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi