Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AKM Nikah Salonu’nda yapılan Ekim ayı meclis toplantısında belediye hizmetlerini detaylarıyla açıkladı.

Meclis üyelerini ve kamuoyunu yapılan çalışmalar hakkında bilgilendiren Başkan Posbıyık, hizmetleri şu şekilde sıraladı:

12 BİN TON ASFALT DÖKTÜK

“Ereğli’de bu yaz güzel çalışmalar yaptık. Ereğli’yi adeta bir şantiye alanına çevirdik. Büyük yatırımlar yapıyoruz, baya para harcıyoruz. 12.000 ton sıcak asfalt çalışması tamamlandı. Hamzafakıhlı Mahallesi Çolaklaraltı, Elmatepe Mahallesi Yeniçağlar Sokak, Bağlık Mahallesi Sakindere Sokak, Uğur Mumcu Caddesi, Doruk Fakülte Rampası, Kırmacı Mahallesi Erinç Özdamar Sokak, Kepez Mavişehir, Kepez Denizcilik Fakültesi Yolu, Kepez Dağ Evleri, Bağlık Mahallesi Gölevleri, Belen Sanayi Sitesi, Çavdarlı Rampası ve şehrin muhtelif yerleri tamir bakım çalışması yapıldı. Biliyorsunuz benzin fiyatlarından dolayı asfalt çok pahalandı. Geçmiş dönemde hatırlarsanız 70 bin ton asfalt ile rekor kırmıştık. Biz yine de ihtiyaç duyulan yerlere asfalt dökeceğiz.

120 BİN METREKARE EMİSYON ASFALT

120.000 metrekare emisyon asfalt çalışması tamamlandı. Göktepe Mahallesi, Kıyıcak Mahallesi, Bölücek Mahallesi, Hamzafakıhlı Mahallesi, Topçalı Mahallesi, Kemer- Balı Bisiklet Yolu, Belen Yeni Mahallesi, Uyuyan Güzel Tepesi çevresi, Elmatepe Mahallesi Yeniçağlar Sok, Sarıkokmaz Mahallesi Taksiciler Kooperatifi ve Kışla Mahallesi’nde bu çalışmayı yaptık.

12 BİN METREKÜP TAŞ DUVAR, 3 BİN METRE DERZ

12 bin metreküp taş duvar ve 3 bin metrekare derz yapımı halen devam ediyor. Şu anda mesela Yeni Şehir ve Şehit Mezarlığında çok büyük çalışmalar yapıyoruz. Belen Yeni Mezarlık Alanı, Kepez Mavişehir Yeni Açılan İmar Yolları, Çavdarlı Mahallesi, Hatip Sokak -Sakindere Bağlantı Yolu, Sarıkokmaz Mahallesi Greenpark’ta bu çalışmalar yapılıyor. 2.5 kilometre yeni imar yolu, 2.8 kilometre bağlantı yolu yapılıyor. Bisiklet yolu tamamlandı. Yaşlılar gençler evi. AKM tadilat çalışmaları, Akarca’da 7 bin metrekare sokak düzenlemesi. Islanma ve oyun havuzu. Yenilenen çocuk oyun parkları, 300 bin ata tohumu dağıtacağız. Su depoları ve şebeke hattı çalışmaları, Ozon tesisi Kasım ayında faaliyette. Müze çalışmaları sürüyor. 0-6 yaş için yeni AQUA Park yapıyoruz. 16 köye su verdik” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi