Zonguldak'ın Ereğli ilçe Belediyesi, Kıyıcak Mahallesi Kavakdere Sokak’ta, Taş Ocağı Ruhsatı adı altında cüruf geri kazanım tesisi işleten Ege Doğa A.Ş. firmasının faaliyetlerini 2. kez mühürledi.

Ereğli Kıyıcak Mahallesi Kavakdere Sokak’ta, Taş Ocağı Ruhsatı adı altında cüruf geri kazanım tesisi işleten Ege Doğa A.Ş. firmasının faaliyetlerine karşı Ereğli Belediyesi’nin İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanması sonucu 26 Kasım 2021 yılında yaptığı mühürleme işleminin ardından, firmanın faaliyetlerine ruhsatsız olarak devam ettiği gerekçesiyle bugün ikinci kez mühürleme işlemi yapıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçe Belediyesi Zabıta Müdürü Halit Aydın, zabıta ekipleriyle birlikte tesise giderek 13 ayrı noktada mühürleme işlemi yaptı. Aydın, yapılan işlem ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Buradaki çevrili alan 75 hektar. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nca Ege Doğa isimli firmaya tahsis edilmiş. Firma bu alanın içerisinde 24.91 hektar araziye İl Özel İdaresi’nden taş ocağı olarak işletme ruhsatı almış. Ancak eski beton santralinin olduğu alanda cüruf sahası yaptığını tespit ettik. Buradaki faaliyeti sonlandırıyoruz ve tesisi mühürlüyoruz. Ayrıca İl Özel İdaresi’nden taş ocağı ruhsatı olan bölgede de cüruf sahaları var. Fotoğraf ve görüntüleriyle tespitini yaptık, İl Özel İdaresi’ne bildireceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi