Kdz. Ereğli’nin gündeminde yıllardır yer alan eski hastane alanına yeni fakülteler yapılması konusunda Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nde önemli bir karar alındı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında toplanan Meclis, yeni fakülteler yapılmasının önündeki tüm yasal engelleri kaldırdı, imar planını onayladı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, emeği geçenlere teşekkür ederek “Ereğli’mize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Posbıyık tarihi kararla ilgili şu konuşmayı yaptı:

“Bugün çok mutluyum, Sizler şimdi Ereğli tarihine not düşecek bir konuya imza atıyorsunuz. Ben de dahil, kendinizi şanslı olarak görebilirsiniz. Burada çok emeği geçenler var. Belediye Başkanı olarak başta Kaymakamımız, Valimiz olmak üzere AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi tüm partilere, bütün STK’lara şükranlarımı sunuyorum. El birliğiyle çalıştık, el birliğiyle bundan sonra da çalışacağız. Yıllardan beri gündem olan ‘yapıldı, yıkıldı, hastane yerinden vazgeçildi, hastane yeri olmuyor’ gibi tevatürlerin hepsine bu kararla bir anda sizlerin imzalarıyla son noktayı koyduk. Milli Savunma Bakanlığı’ndan olumlu görüş geldi, bütün işlemler yapıldı. Belediye olarak da çok görev yaptık burada. NATO boru hattını dışarıda bıraktık. O işlemler de bitti. Şu anda bu kararla Ereğli’de üniversite alanının meşruiyeti sağlanmış oldu. Bundan sonra yapılacak işler, proje zaten Teknik Üniversite tarafından çiziliyor. Proje avam olarak bitmek üzere. Bundan sonra bir ifraz tefrik işlemleri kalıyor. O da belediyemiz tarafından yapılacak. Bizim elimizde. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu Ereğli’nin ufkunu açacak konulardan birisidir. Ereğli için hayırlı uğurlu olsun.”

Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci oturumunda gündemde bulunan diğer maddeler de görüşülerek karara bağlandı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi