Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri Araştırması”nın 2019 yılı sonuçları belli oldu.

Açıklanan listede OYAK Maden Metalürji'nin ana şirketi ve Türkiye’nin en değerli sanayi varlıklarından olan Erdemir,  kendi sektöründe birinci sırada yer alarak ilk 250 şirket arasına girme başarısı gösterdi. 2019 yılında Demir ve Demir Dışı Metaller sektöründe en fazla Ar-Ge harcaması yaparak lider olan Erdemir, genel sıralamada da ise 56. sırada yer aldı.

Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi olan Erdemir, gerçekleştirdiği büyük yatırımlar, modern teknolojisi, insan kaynağı ve bilgi birikimi ile Türk çelik sektörü için öncü olmayı sürdürüyor. 2014 yılında Türkiye’ye çelik sektörünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı ilk Ar-Ge Merkezi’ni kazandıran Erdemir, 2019 yılında Demir ve Demir Dışı Metaller sektöründe en fazla Ar-Ge harcaması yapan firma olarak “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasında sektöründe 1. oldu. Erdemir, genel listede 56. sırada yer alırken, kendi sektöründe de lider olarak 1. sıraya yerleşti. Yürütülen “Proje Sayısı” kategorisinde ise 2018 yılına göre 50 basamak birden yükselerek 20. sırada yer aldı.

Türkiye’nin en değerli sanayi varlıkları arasında yer alan Erdemir, yedi yıldır gerçekleştirilen “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasında toplamda beş yıl sektör lideri olurken, her yıl ilk 100’deki yerini yükselerek korudu. Erdemir, bu yıl Ar-Ge yatırımlarında proses ve hammadde geliştirmeleri, yeni çelik kaliteleri, enerji verimliliği, emisyonların azaltılması, geri dönüşüm ve dijital dönüşüm çalışmaları üzerinde yoğunlaşıyor. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi