Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ın vefatının 10’uncu yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Sergisi ve kan bağış kampanyası düzenlendi.

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ın vefatının 10’uncu yılında Cansuyu Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gazete ve Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi işbirliği ile Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ‘Prof. Dr. Necmettin Erbakan Sergisi ve kan bağış kampanyası’ etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Cansuyu Derneği Zonguldak Şubesi Samet Güngör, Milli Gazete Zonguldak temsilciliği Sadık Kar, Anadolu Gençlik Derneği Zonguldak Şube Başkanı Enes Şenol, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sadık Kar, “54’üncü hükümet başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 10’uncu yılı dolayısıyla Zonguldak’ta bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimizde Kızılay’ımıza kan bağışında bulunup destek olmak ve bu alanda resim sergileriyle Erbakan’ı daha çok anlama bir organizasyon yapıldı. Ayrıca Milli Gazetenin 1 milyon adet bastığı Erbakan sayısının 15 bin adetini Zonguldak’ta halkımıza dağıtacağız. Biz rahmetli Erbakan’ın bugüne kadar dünyada mazlumun arkasında oma adına başlatmış olduğu bu hareketi insanlarla tanıştırmak, insanlarla buluşturmak istiyoruz” dedi.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ise şunları ifade etti, “Bu etkinliği düzenleyen Cansuyu Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gazeteye şükranlarımı sunuyorum. Rahmetli Erbakan hocam çok büyük bir alimdir. Rabbim mekanını cennet eylesin. İnşallah bugün burada bağışlanan kanlar hastanelerimizde kan bekleyen hastalarımıza şifa olacaktır.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek fotoğraf sergisi gezildi ardından gönüllü kan bağışçıları kan bağışında bulundu. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi