Ensar Vakfı Çaycuma Şubesi Ayasofya Caminin ibadete açılması nedeniyle şükür kurbanı keserek, kuran okutturdu.

Merkez Yeni Cami’de Ayasofya Cami’nin ibadete açıldığı Cuma akşam ı Mevlid-i Şerif okutan Ensar Vakfı, sonrasında kestikleri kurbanı ikram ettiler.

Şube Başkanı Adem İnam yaptığı açıklamada şunlara değindi;

“Ensar Vakfı Çaycuma Şubesi olarak Genel merkezimizin Ayasofyanın ibadete açıldığı için kestiği büyük başa bir hisse de göndererek o şüküre ortak olduk ve bir koç şükür kurbanı Çaycuma'da kestik.

Ayasofya yaklaşık 1700 yıllık bir serüvene sahiptir.Belirli dönemlerde kilise olarak vasıf taşıyan Ayasofya, Osmalı Devletinin İstanbul'u topraklarına katmasının ardından ise Cami vasfını kazanmıştır.24 Kasım 1934 yılında müzeye çevrilmiştir. 10 Temmuz 2020 tarinde Danıştay kararı ile tekrar Cami vasfına çevrilme kararı verilmiş olup Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmiştir.24 Temmuz 2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan' ın teşrifleriyle ilk Cuma namazı kıllanarak hizmete açılmıştır.Rabbim kestiğimiz kurbanlarımızı kabul eylesin.”

Düzenlenen etkinliğe; Devrek ilçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Gökçebey ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Yıldırım, Çaycuma Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mehmet Kocaaslan, Önder Vakfı İlçe Temsilcisi Yardımcısı Halit Öztürk, İlim-Yayma Cemiyeti ilçe Temsilcisi Mustafa Kocaoğlu, Tügva İlçe Temsilcisi Yardımcısı Osman Verimli, Emlakçılar Derneği Başkanı Erol Ünlü, Okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi