Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, engellilerin EKPSS engelli memur atamaların yapılmasını beklediklerini söyledi.

Kamuda şu anda 9-10 bin civarında boş kadro olduğu çok iyi bilinmektedir diyen Şirin, “Şu anda engellilerin en büyük beklentisi kamuya alınacak olan EKPS ve kura ile atamaların tarihinin belli olması ve atamaların gerçekleşmesidir” dedi.

20 yıldır en büyük hedefleri olan dernek binalarına kavuştuklarını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, açıklamasına şöyle devam etti:

ZONGULDAK’A GÜZEL BİR TESİS KAZANDIRDIK

“Bilindiği gibi derneğimiz 20 yıldır Zonguldak’ta çok köhne yerlerde engellilerin erişilebilirlikleri konusunda büyük sıkıntı yaşadığı mekanlarda hizmetlerini yaptı. Zonguldak kamuoyu bizim yaptığımız çalışmaları çok iyi bilmektedir. Bunları özellikle her zaman basın açıklamalarımızda gündeme getirdik. 20 yıldır bizim tek hedefimiz olan derneğimizin ve Zonguldak’taki engellilerin güzel hizmet almaları için bir tesise ihtiyacımız vardı. Bu konuda da yaptığımız mücadeleyi sağ olsun Zonguldak Belediye Başkanımızın öncülüğünde, onun bize sağladığı yer imkanı neticesinde, bağışçılarımızın yardımı ile Zonguldak’a güzel bir tesis kazandırdık. İnşallah bu Covid bittikten sonra inanıyorum ki tesisimiz her gün dolup taşacak, insanlar gelip oturacaklar. Hem derneğimiz hakkında geniş bilgi alacaklar, hem de faaliyetlerimize destek olacaklarına inanıyorum.

ENGELLİLER EKPS ATAMALARINI BEKLİYOR

Engellilerin yine bugün itibari ile sıkıntıları bir nebze de olsa hallolmasına karşılık tabiki ana sorunlar yine devam ediyor. Şu anda engellilerin en büyük beklentisi kamuya alınacak olan EKPSS ve kura ile atamaların tarihinin belli olması ve atamaların yapılmasıdır. Bakanlığın yaptığı son açıklamaya istinaden; bu ayın 17-18’inde inşallah hem EKPSS için tercihler ve aynı zamanda kura için de tercihler açılacak, bu ayın içinde kesinlikle yerleştirmeler sağlanacak ama en büyük beklenti alınacak kişi sayısının düşük olmamasını temenni ediyoruz. Kamuda şu anda 9-10 bin civarında boş kadro olduğu çok iyi bilinmektedir. Bunun en az yarısının, yani 4-5 bin kadronun doldurulmasını bütün engelli camiası olarak bekliyoruz. Dediğim gibi önümüzdeki Covid-19 olayı inşallah ülkemizden kalktığı zaman, bu zamana kadar olan faaliyetlerimiz aynı şekilde devam ederek engellilere hizmete devam edeceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi