Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, istihdam olmakta sıkıntı yaşayan engelliler için işbirliği protokolü imzaladıklarını söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, mesleği olmayan ortaokul mezunu olup da liseyi bitiremeyen ve istihdam olmakta sıkıntı yaşayan engellilere, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği protokolü kapsamında, maaş ve sigortası devlet tarafından karşılanmak üzere işyerlerinde meslek sahibi olabileceklerini belirterek şunları ifade etti:

"Talep olmasına karşılık mesleki eleman bulunulmaması sorununun çözümüne yönelik devletimiz büyük bir adım attı. Haftanın 4 günü işyerinde çalışma 1 gün okula gitme şeklinde gerçekleşecek olan süreçte ilk yıl asgari ücretin üçte biri, ikinci yıl da asgari ücretin üçte ikisi oranında ücret alacaklar ve aynı zamanda sigortası da devlet tarafından karşılanacak. 4 Şubat tarihine kadar başvurular devam edecek. Mesleği olmayan ve istihdamda sıkıntı yaşayan Normal ve Engelli kişiler yaş sınırı olmaksızın bu imkândan faydalanabilecekler.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde açılacak kurslara mutlaka başvursunlar" Haber: Meryem DEMİR

Editör: Haber Merkezi