Zonguldak Belediyesince yapımı gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Merkezinde yer alan engelli asansörünün açılışı gerçekleştirildi.

Bir dizi etkinliklerin düzenlendiği programa; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, bazı kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

ALAN: “ENGELLERİ NASIL AZALTIRIZ DİYE MÜCADELE EDİYORUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi: “Biz Zonguldak Belediyesi olarak gönül belediyeciliği ve sosyal belediyecilik anlamında göreve geldiğimiz günden beri sizlerin derdiyle dertlenmeye ve sizlerin engelini en aza indirmek için elimizden gelen gayretin fazlasını göstermeye önem verdik vermeye devam edeceğiz. Bugün engelli yavrularımız ve onların cefakar ailelerini gördüğümüzde burayı iyi ki açmışız diyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezini bitirdikten sonra 5 Şubatta resmi açılışını yaptık. Bugün hem engelliler haftası sebebiyle sizlerle birlikte olmak istedik hem de engelli vatandaşlarımızın özellikle tekerlekli sandalye, akülü engelli aracı ya da fiziksel engeli sebebiyle bayırı inip çıkmakta zorlanan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıralım, engeli azaltalım diye engelli asansörü yaptık. Biz her gün engelli vatandaşlarımızın dertleriyle dertleniyoruz, engelleri nasıl azaltırız diye mücadele ediyoruz. Ama en büyük engel sevgisizlik!”

UÇAR: “BU ŞEHRE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar: “Belediye Başkanımız ve ekibi çok yoğun bir çalışmayla projeler üreterek şehrimizde yaşayan insanlarımızın engelli engelsiz her kesin bu şehirde mutlu olacağı, eylenebileceği, caddesinde huzurlu bir şekilde gezebileceği mekanların oluşması için gayret etti. Bugün bu projelerin teker teker açılışlarını yapıyoruz. Coğrafi yapımız engebeli olsa da bir takım projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Merkezi hükümetimizin ve yerel yönetimlerimizin gayreti ve çabasıyla şehrimizi yaşanabilir kentlerin içerisine almak için çaba sarf ediyoruz. Burada sayın belediye başkanımız ve ekibinin çalışmaları takdire şayandır. Zonguldak şimdiye kadar almamış olduğu hizmetleri bu 3 yıllık dönem içerisinde alıyor. Milletvekillerimiz, teşkilat mensubu arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız, il başkanımızla beraber bu eksiklikleri görerek hizmetlerin getirilebilmesi için yoğun gayret ve çaba içerisindeyiz. Bu proje şehrimiz için çok değerli ve önemli bir proje. Bu projeyi şehrimize kazandıran belediye başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. Zonguldak’ın 2 sene sonra 2023-2024 yıllarına kadar yaşanabilir bir kente nasıl dönüştüğünü herkese göstereceğiz. Biz bu şehrin sakini değil sahibiyiz. Bu şehre hep birlikte sahip çıkacağız.”

ÇOLAKOĞLU: “VATANDAŞLARIMIZA HİZMET YAPMAKLA MÜKELLEFİZ”

Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu: “İçinde bulunduğumuz engelliler haftası engellileri hatırladığımız bir hafta değildir. Engelli ailelerine öncelikle sabır diliyorum. Gerçekten zor bir görevi üstleniyorlar. Çocuklarıyla, aileleriyle zaman mefhumu yok. Evlatlarıyla günün 24 saatini birlikte geçiriyorlar. Zor bir durum işte bu zorluğu gören bir yerel yönetimler var. Zonguldak Belediye Başkanımız yola çıktı ve dedi ki “bu kangren olmuş yaraya Zonguldak’ta son vermek gerekir” dedi ve buraya güzel bir yatırımı kazandırdı. Bu yeterli mi? Tabi ki yeteri değil. Çok güzel bir söz vardır “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” biz bu doğrultuda bütün vatandaşlarımıza hizmet yapmakla mükellefiz ve görevimiz kesinlikle bu olması gerekir. İnsanımızı seviyoruz, halkımızı seviyoruz ve bütün imkanlarımızla elimizden geldiği kadar çalışmaya gayret ediyoruz.”

TUTULMAZ: “ENGELLİLİK BİZİM ELİMİZDE OLAN BİRŞEY DEĞİL”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz: “İlimiz adına güzel bir etkinlikle beraberiz. Bu hafta çeşitli etkinliklerle engellilerimizle empati kurmayı, onların problemlerini çözmeyi, onlara nasıl destek olabilmeyi değerlendirdik, gördük, inceledik. Bugünde bu yönde atılan önemli bir hizmetin yerinde incelenmesi, asansörün açılmasıyla ilgili ve engelli kardeşlerimizin bugüne kadar eğitimlerde elde ettiklerini bizlere sunmalarını hep beraber görüyoruz. Engellilik bizim elimizde olan bir şey değil. Bazen doğumla bazen daha sonraki hayatta engelli kalınabiliyor. Engellilik aslında zihinde engellilik şeklinde olduğunda sıkıntılı! Vücut engelliliği bir şekilde eğitimle ve benzeri çalışmalarla giderilebiliyor. Bir taraftan devletimiz sosyal devlet sosyal devlet olmanın gereği de engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle yakından ilgileniyor. Toplumların kalkınması sadece ekonomik kalkınma değildir. Toplumların kalkınmasının temelinde sosyal kalkınma yer alır.”

Konuşmaların ardından özel çocuklar ve öğretmenlerince hazırlanan sanatsal görseller başarıyla sunuldu. Bir özel çocuk gösterisinin ardından Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a Türk Bayrağı hediye etti. Vali Tutulmaz’da Türk Bayrağını öpüp alnına koyduktan sonra özel çocuğa teşekkür etti. Gökyüzüne rengarenk balonlar salındı ve protokol üyelerinin katılımıyla engelli asansörü hizmete açıldı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi