Memur Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, TUİK Nisan ayı enflasyon verileri ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Enflasyonun alım gücümüzü düşürmemesi için Eşel-Mobil şart’ dedi.

Aşkar açıklamasında “TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon verilerinin kökten değişim ve radikal kararlar için ipuçları içerdiğini” ifade etti.

Başkan Aşkar konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı enflasyon verilerine göre; Nisan enflasyonu %7,25, Ocak-Nisan enflasyonu %31,70, yıllık enflasyon %69,97 oldu. Nisan ayı itibariyle ise enflasyon farkı %22,51 olarak gerçekleşti. Pandemiye bağlı olarak gelişen ve devamında bölgesel ve küresel düzlemde oluşan siyasi krizlerin yansımasıyla enflasyon oranları; gerek aylık gerekse yıllık olarak son yıllarda görülmeyen düzeyde artış göstermiş ve yüksek enflasyon rakamlarına maruz kalmamıza neden olmuştur. Özellikle enerji, yakıt, emtia ürünleri başta olmak üzere bütün tüketim ürünlerinde yaşanan fiyat artışları, başta kamu görevlilerimiz olmak üzere sabit gelirlilerin alım gücünü ciddi oranda düşürdü, gelir dağılımında adaletsizliği artırdı.

Memur-Sen olarak; fiyat istikrarını gerçekleştiren devlet, devletini her koşulda destekleyen millet şeklinde enflasyonla topyekun mücadele olmalı diyor, bu mücadelede başta kamu görevlileri olmak üzere sabit gelirlilerin alım gücünün korunması gerektiğini bir kez daha yineliyoruz.

Artık radikal kararlar almak zamanıdır. Hükûmetin bir an önce eşel-mobil sistemini devreye sokması gerekmektedir. Enflasyonla ancak bu şekilde mücadele edebiliriz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi