Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mithat Bülent Bağcı ve yönetimi Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mithat Bülent Bağcı, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetine yaptığı ziyarette ZGC Başkanı Derya Akbıyık, yönetimi ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, yaklaşık 4 ay önce göreve gelen başkan ve yönetimine başarılar dileyerek Türkiye Kamu-Sen’in önemli bir sendika olduğunu belirtti.

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mithat Bülent Bağcı ise misafirperverliğinden dolayı ZGC’ye teşekkür ederek şunları söyledi:

TOPLUSÖZLEŞME VE GREV HAKKI İSTİYORUZ

“Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilciliği görevine yaklaşık 4 ay önce atandım. Bizler kamu çalışanlarıyız. Sendikal mücadelem 23 yıldır devam ediyor. Türk Tarım Orman-Sen 6 Nolu Zonguldak, Karabük, Bartın Şube başkanıyım. Genel Merkezimizin takdirleriyle 8 Haziran 2020 tarihinde Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğine atandım. 4688 sayılı sendika kanununa göre işlerimizi yürütüyoruz. Toplusözleşme ve grev hakkımız maalesef yok bu hakkı alabilmek için çalışıyoruz. Bu bizim vazgeçilmezimiz. Biz temsilde adalet istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor.

ENFLASYON FARKI MEMURUN 2-3 YILDIR ZAM ALAMADIĞI ANLAMINA GELİYOR

Memurların özlük hakları konusu her geçen gün eriyor ama çok şükür karnımız doyuyor. Ancak daha iyi olmasını istiyoruz. Enflasyon yüzde 11,7’lerde memura verilen zam oranı yüzde 4 artı enflasyon farkı. Bu enflasyon farkı artan fiyatlara karşı memur maaşı eriyor anlamına geliyor. Bu biz yaklaşık 2-3 yıldır zam alamıyoruz anlamına geliyor. TÜİK’in baz aldığı 36 ürün var bu 36 ürün zaman zaman değişebiliyor. Bunun etkisini 3 ay önce markette aldığımız ürünleri 3 ay sonra tekrar alıp faturaları karşılaştırdığımızda daha net görebiliyoruz. Hissedilebilen enflasyon oranı yüzde 10 ise TÜİK verilerinde bu oran daha aşağılarda olabiliyor. Özellikle son 6 aydır memur ve çalışan kesim enflasyonun altında eziliyor. Burada çalışanların yüzde 55’inin asgari ücretli olduğunu düşünürsek onlar için durum daha da kötü.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi