Zonguldak Çaycuma ilçesinin en büyük iki mahalle muhtarı, geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışı sebebiyle ilçe merkezi ve köylerin günlerce elektriksiz bırakılmasını sert bir dille eleştirdi.

İlçeye bağlı Yeni Mahalle Muhtarı Teoman Temelkuran ve Çay Mahallesi Muhtarı Gökhan Nalcıol, bölgemizde Çaycuma ilçe merkezi ve köylerimizi günlerce elektriksiz bırakarak mağdur edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.” dedi.

Muhtar Temelkuran ve Nalcıol sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada şu sözlere yer verdiler: “ Sahada bu süreçte aksaklıkları giderme çalışmalarını gerçekleştiren personelimize teşekkür ve tenzih ederek zorlu hava koşullarında Enerji Sa gerekli bakım onarım tedbir ve gerekli saha çalışmalarını yapamadığını yada buna imkanın sağlanamadığı ekipman ve personel sayısı bakımından yeterli olmadığı çevre illerden gelen personel desteğiyle birlikte aksaklıkları gidermeye çalıştığına hep birlikte şahit olduk. İnsan yaşamının günümüzde olmazsa olmazlarından biri olan elektriğin ücretlendirilmesi hususunda itina ile vatandaşa fatura yansıtan Enerji Sa Hizmet Standartları ve kalite açısından gerekli tedbirleri alması vatandaşı mağdur ve çaresiz bırakmaması gerekmektedir. İnşallah bu durum kurumun üst kademesindeki yetkililere yöneticilere bir ders olmuştur ve tekrarı yaşanmaz. Elektrik hatlarındaki direklerin sağlamlığının gözden geçirilmesi önemlidir. Tellere zarar veren tehlike arz eden ağaçların kesimi hususunda Devletimizin Birimleri arasında şikayet dilekçe ve işleyiş ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır. Köy ve Mahalle Muhtarlarımız ile birlikte etkili bir saha çalışması gerçekleştirilmeli ve kötüye kullanılmamak kaydı ile yetkilendirilme yapılmalıdır. Çekingenlikler ve acaba ceza yer miyiz korkuları ortadan kaldırılmalıdır. Az sayıda personel ile çok iş kısıtlı sayıdaki ekipmanla kaliteli hizmet sunamazsınız. Beklentimiz odur ki inşallah şikâyetlerimizi serzenişlerimizi mağduriyetlerimizi dikkate alarak çözümü aşamasında bir çaba ve mücadele gösterirsiniz ve böylesine vahim bir olayın tekrarı yaşanmaz.

Editör: Haber Merkezi