Enerji Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör yaptığı açıklamada, sendikalarının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hakkında dava açıldığını söyledi.

Güngör konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Kurulduğu ve yetkili olduğu günden bu yana, üyesinin hak ve menfaatlerinin korunması yanı sıra,

Toplumu ilgilendiren her önemli konuda Kamu çalışanları ve milletten yana haklı tavrını ortaya koyarak, bir çok başarıya imza atan Enerji Bir Sen Genel Merkezi, bu sorumluluklarının bilinci ile,

Kısa bir süre evvel Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun, yersiz, haksız ve adil olmayan,

milleti, fakir fukarayı mağdur eden, ve Toplumda büyük bir huzursuzluğa ve mağduriyete sebep olan,

Dağıtım Şirketlerine büyük ve haksız kazanç sağlayan, Şirketlerin bütün keyfi ve zevki harcamalarını abonelerin sırtına vuran ve 08-12-2020 tarihli ve 31328 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, EPDK’nın 03-12-2020 tarih, 9752 sayılı Kurul kararının 2.maddesinin İPTALİ için DANIŞTAY İlgili Dava Daire Başkanlığına Havi Dilekçesini sundu”

​ Enerji Bir Sen Şube Başkanı Sedat Güngör açıklamasına devam ederek, “Enerji, Sanayi ve Madencilik Çalışanları Birliği Sendikası 4688 sayılı kanuna tabii olarak enerji hizmet kolunda faaliyet gösteren ülke genelinde yetkili kamu görevlileri sendikasıdır. 4688 sayılı Kanun'un dördüncü kısım birinci bölümünde Sendika ve Konfederasyonların Yetki ve Faaliyetleri başlığı altında düzenlenen 19.maddenin f bendinde belirtildiği üzere, “üyelerin idare ile ilgili doğacak ihtilaflarında, ortak hak ve menfaatlerinin izlenmesinde veya hukuki yardım gerekliliğinin ortaya çıkması durumunda üyelerini ve mirasçılarını, her düzeyde ve derecedeki yönetim ve yargı organları önünde temsil etmek veya ettirmek, dava açmak ve bu nedenle açılan davalarda taraf olmak” yetkisi sendikalara verilmiştir. Dava konusu işlem nedeniyle müvekkil sendika üyeleri de mali olarak mağdur olacaklardır. Anılan mağduriyetin giderilmesi için de huzurdaki dava açılmıştır” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi