Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Millî Eğitimde bir kez daha yetkili sendika olmalarında emeği geçen tüm üyelerine teşekkür etti.

Eğitim Bir-Sen’in Zonguldak’ta ve Türkiye’de yetkisini devam ettirmesini çok önemsediğini belirten Aşkar, “Okullardaki üyelerimizden okul temsilcilerimize kadar, bu stresli ortamda ekonominin çok sıkıntılı olduğu ve her sıkıntının Eğitim Bir-Sen’e havale edildiği bu dönemde Eğitim Bir-Sen’i yetkiye taşıyanlara sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Biz zaten yetkiliydik yeni yetkili olmadık diyen Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, açıklamasına şöyle devam etti:

EĞİTİM BİR-SEN EN YAKIN RAKİBİNE YÜZDE YÜZ FARK ATARAK YETKİLİ SENDİKA OLDU

“15 Mayıs 2022 tarihinde Milli Eğitimde çalışan personeller arasında yetkilileri belirlemek için yapılan sayımda Zonguldak genelinde Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi 2589 üye ile il merkezinde de en yakın rakibine yüzde yüz fark atarak 670 üye ile yetkili sendika olduk. Yetkili sendika olmamızda emeği geçen yönetim kurulumdan okul temsilcilerime kadar herkese teşekkür ederim. Biz zaten yetkiliydik yeni yetkili olmadık. Ama özellikle bu sene yetkinin devam etmesini ve sayısal manada çok kayba uğramamamızı önemsiyorum. Çünkü yaklaşık 2 yıldır devam eden bir pandemi süreci vardı. Pandemi sürecinin getirdiği sıkıntılar vardı. Ardından başlayan Dünya genelinde ve Türkiye’de yaygınlaşan bir ekonomik kriz vardı. Dolayısıyla bir yanda pandemi diğer yanda ekonomik krizin bütün faturalarının kesildiği bir Memur-Sen ile Eğitim Bir-Sen olgusu vardı. Memur arkadaşlarımızın adeta günah keçisiydik. Böylesine bir süreç sonrasında Eğitim Bir-Sen’in Zonguldak’ta ve Türkiye’de yetkisini devam ettirmesini çok önemsiyorum.

BÜTÜN GÖNÜL DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Her bakan değişikliğinde ortaya çıkan uygulamalar, bürokrat değişikliğiyle bakanlığın dost, ahbap, çavuş ilişkileri içerisinde yönetilmesi, eğitimin paydaşlarıyla ortak hareket edilmeden sadece keyfi uygulamaların olması, siyasette ortak akıl yerine sadece üst akılın önemsenmesi, milletin değer yargılarının yerine şahsi değerlerin alması, bürokrasinin yaklaşan seçimleri dikkate alarak işleri yavaşlatması ve adeta Memur-Sen’e diş bilemesi, eğitim çalışanlarının bugün açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasında bir maaşa mahkum edilmesi ile bunların yanında muhalif olan karşımızdaki sendikaların eğitimde ve sosyal hayatta iyi olan, güzel olan ne varsa hepsini biz yaptık ama kötü giden ne varsa sanki biz iktidarmışız gibi ekonominin bedelini Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’e mal etmeleri, idea ve ideolojilerin yerini menfaatlerin aldığı bir dönemde her şeye rağmen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in Zonguldak’ta en büyük sendika, en büyük konfederasyon olarak bu mutabakatları imzalamamızdan dolayı sendikamıza hizmet eden geçmişten günümüze bütün gönül dostlarımıza teşekkür ediyorum.

EĞİTİM BİR-SEN MİLLETİN SENDİKASIDIR

Bunun yanında okullardaki üyemizden okul temsilcimize kadar, bu stresli ortamda ekonominin çok sıkıntılı olduğu ve her sıkıntının Eğitim Bir-Sen’e havale edildiği bu dönemde Eğitim Bir-Sen’i yetkiye taşıyanlara sonsuz teşekkür ediyorum. Eğitim Bir-Sen milletin sendikasıdır. Milletin değerlerinin sendikasıdır. Yetkili ve etkili iken şunu söylüyorum; yetkiyi kaybedebilirsiniz ama millete hizmet yolunda milletin değerleri noktasında hizmet etmeye devam ettiğiniz sürece yetkinin çok fazla önemli olmadığını söylüyorum. Biz yetkili sendika olarak oturduğumuz her masada şunu söyledik; bu masada sıkıntılıdır bu yasada sıkıntılıdır. Dolayısıyla Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen olarak yetkili olmayı çok önemsiyoruz ama masanın ve yasanın değişmesi gerektiğini bir kez daha tekrar ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi