Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 27.12.2021 günü 14.00 ile 19.00 saatleri arasında ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan kaçak/sahte alkol operasyonu kapsamında Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü İl Merkezi ve İlçelerimizde alkol sunumu/satışı yapan toplam 106 işyeri denetlenmiştir.

İl Merkezinde (9) şişe gümrük kaçağı alkollü içki ele geçirilerek (1) şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.

Devrek İlçemizde (6) litre sahte içki ele geçirilerek (2) şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.

Kdz. Ereğli İlçemizde tespit edilen bir adet merdiven altı imalathanede çeşitli nitelikte toplam (400) litre sahte içki, sahte içki yapımı için özel imal edilmiş (4) adet kazan ile alkol damıtımında kullanılan çeşitli aparatlar, (1) adet pompalı tüfek, (1) adet havalı tüfek ve tüfek mermileri ele geçirilmiş, imalathane sahibi gözaltına alınmış olup 28.12.2021 günü mevcutlu olarak Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir.

Ayrıca daha önceki tarihlerde icra edilen Zehir-1 ve Zehir-2 operasyonlarında İl Merkezi ve İlçelerimizde toplam (265) iş yeri denetlenmiş, usulsüz olarak tıbbı kullanım amaçlı etil alkol bulunduran (14) şahıstan toplam (45) litre etil alkol ile (17) litre sahte içki ele geçirilmiş;

Kilimli İlçemizde bir adreste yapılan aramada (24) litre sahte içki ile (17) litre etil alkol ele geçirilerek (2) şahsa adli işlem yapılmıştır.

İl Merkezinde Tekel Bayii işleten bir şahıstan (556) litre tıbbi kullanım amaçlı etil alkol ele geçirilmiş (3) şahsa adli işlem yapılmıştır.

Sahte içki üreterek haksız menfaat elde eden, toplum sağlığını tehlikeye sokanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Editör: Haber Merkezi