Zonguldak’ta kurulan ve başkanlığını Mehmet Yaman’ın yaptığı Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği 1. Olağan Genel Kurulunu yaptı.

Bayburtlular Derneğinde yapılan ve divan başkanlığını Vildan Durmuş’un yaptığı genel kurula yönetim kurulu ve üyeler katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından açılış konuşmasını yapan EMMED Başkanı Mehmet Yaman, “Toplumumuzda orta öğretim seviyesine karar inmiş madde bağımlılığı sorunu için bu derneği kurmuş bulunmaktayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek şunları söyledi:

“İlimizde madde bağımlılığı sorununu çözmek için gençlerimizi sosyal  aktivitelerle geliştirmek madde bağımlılığına yakalanmış insanları da bundan vazgeçirmek için çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Bu gönüllü kadroda başkanlık yapmaktan onur duyuyorum. İnanıyorum ki ekibimle beraber temiz ve sağlıklı bir toplum için ne gerekiyorsa yapacağız. Topluma kazandıracağımız her birey bizim için gurur kaynağımız olacaktır. Yapmak istediğimiz projelerle devletimizin izni ve desteğiyle güzel başarılar elde edeceğimize eminim. Hiçbir siyasi partiye bağımlılığı olmayan derneğimizin tüm siyasi parti temsilcilerine kapısı açıktır. Ayrıca bizler her yaptığı çalışmalarda yalnız bırakmayan basın mensubu dostlarımızın da yine sizleri kamu yararına olan bu platforma yalnız bırakmayacaklarına eminim şimdiden teşekkür ediyorum.

Değerli üyelerimiz. Sizlerden istediğim hiçbir çalmadık kapı bırakmamanız. Her evdeki sorunları bizlere iletmezi çözüm noktasında bizlerle hareket etmenizdir. Madde bağımlığı altında kadına şiddet çocuk istismarı hayvana şiddet konularının ele alındığı geniş kapsamlı bu sorunları çözmek için ne gerekiyorsa ekibimle beraber yapacağız. Bu vesile ile aramızda bulunan tüm gönüllü kadroya tekrardan teşekkür eder saygılarımı sunarım”

Tek liste ile gidilen kongre sonucunda Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneğinin yönetim kuruluna, Mehmet Yaman, Şekip Günaydın, Orhan Kuku, Hülya Özçelik ve Yusuf Dal seçilirken, Denetim Kuruluna ise, Yiğit Şafak Albayrak, Yakup Yürektürk ve Selvi Tığ seçildiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi