Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, emeklilerin 3-5 kuruş daha fazla banka promosyonu alabilmek için bankaların önünde kuyruklarda beklediklerini söyledi.

Emekli 3-5 kuruş fazla para alabilmek için mücadele veriyor diyen Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, şunları söyledi:

“Emeklilerimiz günlerdir promosyon ücretini yüksek veren bir bankanın önünde üç kuruş daha fazla para alabilmek adına kuyrukta bekliyor ama nereye kadar bu böyle devam edecek. Emekli aldığı bu parayla nasıl geçinecek. Emekli 3-5 kuruş fazla para alabilmek için mücadele veriyor. Emekli bırakın tatile gitmeyi artık köyüne bile gidemiyor. Otobüs bilet fiyatları almış başını gidiyor. 8-9 milyon emeklimiz açlık sınırıyla mücadele ediyor. Bugün 3 bin 500 lira maaşla insan nasıl geçinebilir yetkililer anlatsın bizde bilelim! Emekliyi bu duruma düşürenler utansın. Emeklilerimizin durumu içler acısı. Enflasyon almış başını gidiyor. Emeklinin aldığı zam 2 ayda eridi bitti. Bizi yönetenler bu zamana kadar emekliye sahip çıkmadılar. Emekliyi “ne halin varsa gör” diye kendi haline bıraktılar. Sabır sabır diyoruz başkada elimizden bir şey gelmiyor. Şimdi çıkmışlar 'Zamları yapan Allah'tır' diyorlar. Hiç utanmadan Allah’ın adını bu işlere karıştırıyorlar. Allah bunları bildiği gibi yapsın.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi