Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada, “Türk-İş’in Mayıs ayında açıkladığı açlık sınırı asgari ücreti geçti. 2 bin 830 TL’ye ulaştı. 5 aydaki bu artış tüm yıl içinde belirlenen asgari ücreti aştı yoksulluk sınırı ise 9 bin 353 TL olarak tespit edildi” dedi.

Memiş açıklamasında, “Emeklinin mutfağında yangın var. Emekli bu yangını söndürecekleri arıyor ama bulabileceği de yok. Bu durumda emekli dul ve yetimlerinin feryadını duyan yok” diyerek şunları söyledi:

“Beyler bizim bedduamızı almayın alırsanız iflah olmazsınız. Müslümanlığın gereğini yapın. Emekli dul ve yetim açken sizler tok yatıyorsunuz. O zaman yüce peygamberimizin tavsiyelerine uymuyorsunuz. Bizim bedduamızı alıyorsunuz. Bu hayat pahalılığında emeklimizin taban maaşı 1500 TL. Bu para ile bir ay nasıl geçinilir bize öğretin beyler. Emeklimizin işsiz çocukları var, torunları var. Emeklimiz 2 kişiden ibaret değil. Emeklimizin bakmakla yükümlü olduğu en az 4-5  var. Yarı aç  yarı tok sürünüyor. Emekli bir an önce emekli dul ve yetimlerimizin durumunu düzeltin.  Yüzdelik zam istemiyoruz. Seyyanen zam istiyoruz.

İslam’ın emirlerini yerine getirin. Komşusu açken tok uyuyamazsınız. Biz sizin atanız, amcanız, ağbiniz, kardeşiniz sayılırız. Bizler açken siz uyuyamazsınız beyler”  (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi