Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, emeklinin intibak sorununun en geç 2022 yılında çözülmesi gerektiğini söyledi.

Emeklilerimize refahtan pay verilmeli diyen Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, açıklamasına şöyle devam etti:

“2000 yılı sonrasında emekli olanları mağdur eden ve aylıkları düşüren emekli aylığı hesaplama karma sistemi aylıklar arasında eşitsizliği artırmıştır. Bu nedenle her yıl aylıkları düşüren emekli aylığı hesaplama sistemi değiştirilmeli. Çalışılan dönemler için tek bir aylık hesaplama sistemi getirilmelidir. Emeklilerimize refahtan pay verilmeli. Emekli norm ve standart birliğine kavuşturulmalı, ek ödeme oranları yükseltilmeli, emekliye katkı payı muafiyet getirilmeli. Bayram ikramiyeleri TÜFE’ye endekslenmeli, aile yardımı yapılmalı, promosyon iyileştirilmeli, emekliye konut alım desteği sağlanmalı, kira desteği getirilmeli. Yakacak ve gıda yardımı yapılmalı, emekli enflasyon sepeti yapılmalı, emeklinin kredi borçları ötelenmeli. Taban aylıklar Bin 500 TL’den 3 bin TL’ye çıkarılmalı, emeklimize ömrünün son dönemlerini kimseye muhtaç olmadan rahat ve huzurlu yaşasın.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi