Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu toplantısı, 6-7 Mart tarihlerinde Ankara’da Genel Merkez Toplantı salonunda yapıldı.

113 Şube Başkanını katıldığı toplantıda, ülke gündemi ve emeklilerin sorunları değerlendirilirken, toplantıya katılan Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak şube başkanı Hüseyin Memiş toplantıyı değerlendirdi.

Memiş açıklamasında, “Başkanlar Kurulumuz, ülkemizin güvenliği ve milletimizin bütünlüğüne yönelik hain saldırıları şiddetle kınanmış, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin vermekte olduğu mücadelede şehit olan askerlerimizi, güvenlik güçlerini ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek, gazilerimize de acil şifalar temenni edildi. Milletimizin başı sağ olsun” diyerek şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti, barış ve huzur sağlanması için üzerine düşen görevine yapmasına rağmen, emperyalist güçler ve devletler, enerji petrol çıkarları için Ortadoğu ülkelerinde iç savaş çıkarmış ve ülke insanlarının hayatlarını kaybetmesine ve acılar yaşanmasına neden olmuştur. Bu tür acıların yaşanmaması için, dünyanın gerekli olan dersi çıkarması ve acılara son verilmesi yolunda, her ülke kendi üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirmelidir”

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak şube başkanı Hüseyin Memiş açıklamasının sonunda ise, “Başkanlar Kurulumuz, emeklilerimizin sorunları ile bunların çözüm yollarını değerlendirmiş ve emeklilerin talepleri olan 8 maddeyi de gündemine alarak gerekli çalışmalar yapılacak” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi