Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, yüzdeli zamlara karşı olduklarını belirterek seyyanen zam istediklerini söyledi.

Hiç olmazsa tabandaki emekliyi koruyun diyen Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Emekli umduğunu bulamadı dağ fare doğurdu. Beyler biz senelerdir dile getiriyoruz ama dinleyen yok! Biz yüzdeli zamlara karşıyız seyyanen zam istiyoruz. Siz ne yapıyorsunuz? Az alana az çok alana çok veriyorsunuz. Hiç olmazsa tabandaki emekliyi koruyun emeklinin hayır duasını alın. Tabanda asgari ücretten emekli olmuş gariban emekli geçinebilmek, ailesine bakabilmek için inşaatlarda sağda solda ne iş olursa olsun çalışmak zorunda kalıyor. Ömrünün son demlerinde emekliliğin sefasını değil cefasını çekiyor. Allah’tan korkun bu hayat pahalılığında 2500 lira ile gariban emekli ne yapsın! Aldığı emekli maaşı evinin kirasına, elektrik, doğalgaz, su faturalarına yetmiyor. Bir ekmek fiyatı 3 lira oldu şimdi soruyorum 4 nüfuslu bir emekli nasıl geçinsin? Geçinemeyen emekliyi aç bırakan sizlersiniz. Ekonomiyi belirleyen ekonomistler neye göre hesap yapıyor? Bizler sizleri Allah’a havale ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi