Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, emekliye verilen zam oranının yetersiz olduğunu belirterek emeklinin fukaralaştığını belirtti.

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

“2020 yılında başta sağlık olmak üzere çok zor koşullar ile karşılaşılmıştır. Dünyayı bir çıkmaza götüren ve her bir insanı tehdit eden koronavirüs salgını hayatı durma noktasına getirmiştir. Pandemi ile birlikte evde kal çağrılarına uyan kesimlerin başında yaşlı ve emeklilerimiz bu süreç en büyük fedakarlığı göstermiştir. Birikimleri ve özverileriyle örnek olan emeklilerimize ve yaşlılarımıza daha çok destek ve katkı verilmelidir. Emeklilerin yaşadığı sıkıntıları gidermek için emeklimizin durumlarını göz önüne alarak verilen tüfe zamları 300 liraya 16 günlük gaz alıyorsunuz emeklinin ne kadar fukaralaştığı tek bir doğal gazdan ortaya çıkar. Emekli kasaptan 250 gram kıyma alır duruma düştü bu çok acı bir şey. Emekli insan rahatlıkla gidip etini, tavuğunu, balığını yiyebilmeli. Emekli ömrünün son dönemlerini insanca yaşamak istiyor. Sağlıklı beslenemeyen insanın sıkıntılı hayatı olur. Emekli birçok şeyi seyrediyor vitrinleri seyrederek geçiyor ayıptır beyler bizim ahir vaktimizde hayır duamızı alın.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi