Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak şube başkanı Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada, “Emekli dul ve yetimlerimize sosyal yardım yapılmalı” dedi.

Memiş açıklamasında, “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2022 yılına ait tüketici fiyat artışlarının çarşı Pazar ile uyumlu olmadığı bir kez daha net bir şekilde görülmüştür” diyerek şunları söyledi:

“Emeklilerin ücretlerinin belirlenmesinde tek yetkili olan Türkiye İstatistik Kurumu emekli aylıklarının erimesinde de tek sorumlu olmaktadır. Ekmek çay şeker bulgur, pirinç, yumurta, baklagiller ve sebzeye erişim emekliler için lüks olmuştur. Emeklilere ödenen aylıklar yetersiz kaldığından emekli pazara gidemiyor, emeklinin yüzde 90’ını açlık sınırının altında aylık aldığından açlık ile boğuşur duruma gelmiştir.

Yoksulluk sınırı 10 bin lirayı aştığı bir dönemde emeklilerimiz yoksul sayılmaktadır. Emekli aylıklarına sosyal yardım yapılmaması en önemli eksiklik olarak görülmeli ve 2000 öncesi dönemde olduğu gibi emeklilerimize sosyal yardım yapılmalıdır. Emeklilerimiz Ramazan ayında iftarlık dahi alamadan aç oruç tuttu. Emekliyi aç bırakanlar utanın. Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın. Anasını babasını amcasını aç bırakanlar inşallah bir gün sizlerde bizim durumumuza düşersiniz.

Belediye Başkanımıza bir an önce halk otobüslerini devreye sokulmasını emekliler olarak istiyoruz. Emekliler özel arabalara 6 TL ödüyoruz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi