Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, emeklinin yüzde 70’inin yoksulluğun değil açlık sınırı altıda emekli maaşı ile geçim mücadelesi verdiğini söyledi.

Emeğin, emeklinin başkentinden bir kes daha Türkiye’ye sesleniyoruz diyen Sarıoğlu, “Zonguldak’ta 160 bin emekli var. Türkiye’de 13 buçuk milyon emekli var. Emekli açlık sınırının altında maaş alıyor. Bütçe görüşmelerimiz mecliste devam ediyor” dedi.

Emeklinin sorunlarını açıklamak zorunda olduklarını belirten Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

YOKSULLUK VE AÇLIK EMEKLİNİN KADERİ Mİ?

Emeklilerin maaşlarına 2021 Ocakta yapılacak artışları gündeme gelirken 14 milyon emekli adil bir artış verilmesini bekliyoruz. Emeklilerin maaş artışları 20 senedir hep altı ay öncesinin geçmişin doğru veya yanlış Enflasyonuna göre artış verilmekte;  Talebimiz olan artı Refah payı düşünülmez temel gıda artışı geçmiş altı ayda yüzde 30’lar olmuşken Elektriğe, gaza, suya ve akaryakıta gelen artışların yüzdesine ulaşılamıyor. Ama ilgili kuruluşlar Emekliye zam olarak yüzde 7-8’ler telaffuz edilmektedirler; Temel gıda ve Temel ihtiyaç artışları, artı refah payı ve pandeminin emekliye yaşlılara getirdiği yük göz önüne alınmadan düşünülmeden yapılacak artış huzura değil adaletsizliğe götürür.

EMEKLİNİN YÜZDE YETMİŞİ AÇLIK SINIRI ALTINDA EMEKLİ MAAŞI ALIYOR!

Pandemi döneminde emekliye verilen her kuruş piyasa ekonomisine ve üretime artı olarak geri döner, Talebimiz temel ihtiyaç artış ve artı milli gelirden refah payı düşünülerek maaş artış verilmesidir. Emeklinin yüzde 70’i yoksulluğun değil açlık sınırı altıda emekli maaşı ile geçim mücadelesi vermekteler; Biz emekliler kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğimiz emekli maaşı, Hizmet ve pirime dayalı bir emekli sistemi istiyoruz. Birilerine ye-iç-sarf et sınır yok ama emekliye sabret, şükret deniliyor. Bu durumda biz emeklileri çok üzüyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi