Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlık tesislerinde çalışan tüm çalışanlara kadroları veya görevleri nedeniyle ayrım yapılmaksızın ek ödemeler tavandan yatırılmalıdır” dedi.

Karataş açıklamasında, “Emekçinin alın terinden tasarruf olmaz” diyerek şunları söyledi:

“Tüm dünyaya olduğu gibi koronavirüs ülkemizi de etkilemiş, her gün yüzlerce vatandaşımız virüsünün neden olduğu salgın nedeniyle hastalanmakta onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmektedir. Öncelikle bu süreçte hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi görenlere de acil şifalar dileriz.

İktidar koronavirüs ekonomik mücadele kapsamında işverenleri güldüren destekler verirken çalışanlara yönelik tebessüm ettirecek desteklerde bile ayrımcı davranmaktadır.

Son olarak sağlık çalışanlarına verilmekte olan ek ödemenin 3 ay süreyle tavandan yatırılması kararı böyle bir karardır. Bu karar olumlu bir karardır. Ancak olumlu olduğu kadar, eksik, ayrımcı bir karardır.

Çünkü alınan kararla sağlık sisteminin bütünü oluşturan, taşerondan kadroya geçirilen işçiler sağlık personeli kategorisinde değerlendirilmemiş ve kapsam dışında bırakmıştır. Oysa onlar, koronavirüs şüphelileri ve hastaları ile yakın temas kuran bu zorlu sürecin görünmeyen, adı anılmayan kahramanlarıdır.

İktidar koronavirüs salgını nedeniyle kamu personeline idari izin verirken, sağlık birimlerinde çalışan taşerondan kadroya geçirilen işçileri sağlık çalışanı olarak kabul edip idari izin vermezken, sıra ek ödemenin 3 ay tavandan ödenmesine gelince sağlık çalışanı kategorisinde görmemektedir.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Taşerondan kadroya geçen hastanelerde çalışan işçiler, çalışmaktan kaçmıyor. Aksine bu yoğun süreçte fedakârca çalışıyorlar. Onlar sağlık kurumlarında sağlıkçıların en büyük yardımcısı.

Onlar, yetersiz ve sınırlı koruyucularla her birimde hastalarla birebir muhatap olanlar.

Onlar bütün gün yüzlerce binlerce hastanın girdiği hastanelerin temizliğini yapan emekçiler.

Onlar, hasta bakıcı, veri giriş personeli, tıbbi sekreter, hizmetli, laborant, santral, biomedikal v.b birimlerde çalışan emekçiler. Bu zor günlerde bıkmadan usanmadan çalışıyorlar. Hatta kimi zaman, ailesinin, çocuklarının sağlığından endişelendikleri için evlerine dahi gitmiyorlar.

Koronavirüse karşı verilen bu savaşı, çalışanlar arasında ayrım yaparak değil, ancak ve ancak hastanelerimizde fedakârca çalışan her türlü kadro ve unvandaki arkadaşlarımızın azim ve kararlılığı ile kazanabiliriz.

BU AYIRIMA SON VERİN

Emekçinin alın terinden tasarruf olmaz.  Bu yanlıştan derhal dönün!.Bu 3 aylık süreçte sağlık tesislerinde çalışan tüm personele kadroları veya görevleri nedeniyle ayrım yapılmaksızın ek ödemeleri tavandan yatırın” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi