Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliğinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası her sene geleneksel hale getirdiği kan bağış kampanyasını bu sene “Ekonomiye can insanlığa kan veriyoruz” sloganıyla gerçekleştirdi.

Şehitler Parkı önünde düzenlenen kan bağış kampanyasına ZTSO Başkanı Metin Demir, ZTSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın, ZTSO üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kan bağışının önemine değinen ZTSO Başkanı Metin Demir: “Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak her yıl kan bağışı kampanyası düzenleniyoruz. Bu sene pandemi koşullarıyla gelen süreçte daha dikkatli bir şekilde kan bağış kampanyamızı Kızılay Kan Bağış Merkezimizle birlikte tekrarlıyoruz. Üyelerimiz ve hemşerilerimize şunu söylemek istiyorum; Pandemi koşulları sebebiyle kan bağış sayısında düşüşle birlikte insanlarımızın tedirgin olduğunu görüyoruz. Ama şunu bilmeliyiz ki; Kızılay yetkilileri bu konuda son derece bilinçli ve tecrübeli. Olası tüm imkanları devreye sokarak hemşerilerimize salgın riski oluşturmadan kan bağış işlemini yürütüyorlar. Tüm üyelerimizi ve vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın ise şunları söyledi: “Salgın sürecinde maalesef kan bağış sayılarında düşüşler yaşıyoruz. Düşüşlere bağlı olarak hastanelere kan temini konusunda ister istemez sıkıntılar oluşuyor. Bu nedenle başta ZTSO Başkanımız Metin Demir olmak üzere tüm üyelerine katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonun tüm kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşları ve sendikalara örnek olmasını diliyoruz. Çünkü önümüzdeki Ekim ve Kasım aylarında havaların soğumasıyla birlikte ister istemez kan bağış sayısında düşüşler oluyor. Amacımız ihtiyaç anında ki kanı hastanelerdeki hastalarımıza sağlayabilmek.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi