Zonguldak Kent merkezinde ekmek fiyatı zamlandı 230 gram ekmek 2 TL oldu ancak fırıncı esnafı artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmeğe yapılan zammın beklentilerinin altında kaldığını ifade ettiler.

Bir ekmeğin maliyeti içerisinde yaklaşık 30 çeşit girdi olduğunu belirten Latifoğlu Ekmek Fırını sahibi Osman Cora, “Bu girdilerin hepsi zamlandı. Maliyet artışlarımız yüzde 27’den başlıyor yüzde 70’e kadar çıkıyor. Bu nedenle bizde ekmeğe zam yapmak zorunda kaldık” dedi.

Bir yılda bütün maliyetlere yüzde 50 zam geldiğini söyleyen Latifoğlu Ekmek Fırını sahibi Osman Cora, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

“Ekmeğe zam yapıldı ama fırıncı esnafları olarak beklenen zammı almadık. Ekmeğe yapılan zam şuanda yüzde 17 yani 1 kilogram ekmek 7 buçuk liraydı şuanda 8 lira 69 kuruş oldu. Biz ekmek zammını yüzde 17 değil yüzde 25 civarında bekliyorduk. Ayrıca vatandaşlarımız ekmeğe yapılan zammı bekledikleri için tepki göstermiyorlar. 1-2 kişi çıkıyor ama onlara da gerekçelerimizi anlattığımızda bizlere hak veriyorlar. Fırıncı esnafı olarak zam istememizin en büyük nedeni artan maliyetler. Bir yılda bütün maliyetlerimize yüzde 50 zam geldi. Yüzde 50 artan maliyetlere karşı bizim istediğimiz yüzde 25 zamdı. Hatta pide 300 gramdan 340 grama kadar çıkarıldı. Biz yine de olsun diyoruz çünkü yapacak bir şey yok. Bir ekmeğin maliyeti içerisinde yaklaşık 30 çeşit girdi var. Bu girdilerin hepsi zamlandı. Maliyet artışlarımız yüzde 27’den başlıyor yüzde 70’e kadar çıkıyor. Bu nedenle bizde ekmeğe zam yapmak zorunda kaldık zam yapılmasaydı ekmeği üretemez duruma gelirdik. Yapılan zam da aslında zam değil sadece bir iyileştirme oldu, sadece şuan için zarar etmememizi önlüyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi