Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara yaptığı açıklamada, “Ek ödemede mağduriyetlere ve haksızlıklara karşı davamızı açtık” dedi.

Kara açıklamasında, “12 Ağustos’ta yayınlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği'nde çalışanları mağdur eden düzenlemelerin iptali için sendikamız tarafından Danıştay’da dava açıldı” diyerek şunları söyledi:

“ Açılan davada söz konusu yönetmelik kapsamı dışında bırakılan çalışanlar ile teşvik ek ödemesinden mahrum kalan 1.basamak sağlık çalışanlarının teşvik ödemesinden faydalandırılmaması yönündeki eksik düzenleyici işlemin iptali talep edildi.

Hekim dışı sağlık hizmetleri sınıfı, genel idari hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı ve teknik hizmetler sınıfı için taban ve teşvik ödemesinin çok düşük olmasına neden olan düzenlemelerin yeniden belirlenmesi için iptali talep edildi. Disiplin suçlarında ödemelerinin belirli sürelerde verilmemesini düzenleyen hükümler gibi çalışanları mağdur eden düzenlemelerinde iptali talep edildi.

Dava dilekçesinde çalışanları mağdur eden düzenlemelerin Anayasa’nın sosyal devlet ilkesine aykırı ve çalışma barışını bozacak nitelikte olduklarına vurgu yapılarak iptali istenen hükümler ile belirtilen eksik düzenleyici işlemlerin iptaline karar verilmesi gerektiği belirtildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi