Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Kan Bağış Kampanyası düzenlendi.

Zonguldak Şehitler Anıtı önünde Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Kan Bağış Kampanyasına İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Müdür yardımcıları Erdal Yılmaz, Sadettin Dede, Şube Müdürü İsa Kürşat Ünver, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Kampanyamızı kan bağış otobüsümüzden başlattık. Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzün desteğiyle diğer ilçelerimizde de milli eğitim camiası olarak kan bağış kampanyalarımız bu hafta süresince devam edecek. Müdürümüze ve milli eğitim camiasına katılımları ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Özellikle pandemi süreci nedeniyle stoklarımızda maalesef bayağı azalma oldu. Hastanelere kan tedariki konusunda ister istemez sıkıntılar oluyor. Her zaman dediğimiz gibi kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. O nedenle insanlarımızı bu konuya biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise yaptığı konuşmada: “Bugün eğitim camiası olarak kan stoklarındaki azalmadan dolayı beraber bir çalışma içerisine girmeyle ilgili bize bir talep geldi. Bugünde ekip arkadaşlarımız, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle bu talebe cevap vermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bugün 2020-2021 eğitim öğreti yılımızın açıldığı ilk gün. Eğitim camiası olarak nesiller yetiştiriyoruz, nesillere yön veriyoruz. Aynı zamanda bu tür farkındalık çalışmalarında da her zaman Kızılay’ımızın yanında olacağımızı göstermek amacıyla kampanyayı başlattık. Tüm öğretmenlerimizi, velilerimizi, paydaşlarımızı Kızılay Kan Merkezine kan vermeye davet ediyoruz. Çünkü ‘kan hayat kurtarır’ diyoruz. Kan bağışı çalışmalarımız bu hafta boyunca merkez ve tüm ilçelerimizde devam edecek. Biz bundan sonrada bir çok çalışmada Kızılay’ımızla beraber olmak istiyoruz. Bu beraberlikten inşallah hastalarımız, şifa bekleyen vatandaşlarımız faydalanacak bizde bundan mutluluk duyacağız. Eğitim camiası olarak yakışanın en güzelini yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Kan Bağış Kampanyası hafta boyunca merkez ve diğer ilçelerde de devam edecek.  Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi