Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi 11. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Zonguldak Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen Eğitim-Sen genel kuruluna sendika üyeleri, siyasiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi 11. olağan genel kurulunun divan başkanlığına Nuri Genç, üyeliklerine Vacit Esen ve Döndü Temel seçildi. İki dönem başkanlık yapan Orhan Yılmaz ile yönetimi sendikalarının tüzüğü gereği aday olmadı. Tek liste ile gidilen kongrede seçilen 7 kişilik yönetim kurulu kendi aralarında yapacakları toplantı ile yönetimdeki görev dağılımını yapacaklar.

Olağan Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Orhan Yılmaz, “27 Şubat akşamı İdlib’den gelen haber yürekleri dağlamıştır. Yaşanan çatışmalarda 33 asker hayatını yitirmiş, 30’dan fazla asker yaralanmıştır. Öncelikle hayatını kaybeden askerlerin ailelerine ve yurttaşlarımıza başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz” dedi.

Eğitim-Sen ve KESK sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür diyerek konuşmasına devam eden Yılmaz: “Emeğin ve hakların mücadelesini sürdürenlerin, demokrasi, barış ve özgürlük isteyenlerin önündeki engellerin hiç olmadığı kadar arttığı bugün sadece bir genel kurul değil bu mücadeleyi daha ileri taşıyacak olanların göreve başlayacağı gün olacaktır. Arkadaşlarımızın, mücadele ile dolu bu onurlu tarihe yeni sayfalar ekleyeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Hep birlikte bugünden yarına umudu ve mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Sözlerimi bitirirken birlikte çalışma onuruna eriştiğim arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görevi devralacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Eğitim Sen Zonguldak Şube Yürütme Kuruluna Halis Sabah, Kemal Bozkurt, Ali Çoban, Turhan Öztürk, Murat Ülev, Eylem Kabarık ve Serter Oran seçildi. Denetleme Kuruluna Orhan Yılmaz, Şafak Zurnacı ve Sakine Kurtcan seçildi. Disiplin Kuruluna Serpil Açıl Özer, Ümit Göç ve Halil İbrahim Kaya seçildi. Genel Merkez Delegeliklerine ise Orhan Yılmaz,  Şule Akyol, Halis Sabah,  Emine Darıcı Öztürk ve Murat Ülev seçildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi