Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, enflasyon karşısında eriyen eğitim çalışanları banka promosyonlarının yeniden revize edilmesi için banka ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verdi.

Aşkar, Halk Bank Zonguldak Şubesi ile 2021 yılında yapılan promosyon anlaşmasının günümüz şartlarında yeterli olmadığını ve eğitim çalışanlarına ekonomik kayıp yaşattığını belirterek promosyonların yeniden revize edilmesi gerektiğini belirtti.

Yeniden promosyon anlaşması yapılması gerektiğini ifade eden Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, şunları söyledi:

PROMOSYON ANLAŞMAMIZ GÜNCELLİĞİNİ YİTİRDİ

“Zonguldak Merkez ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde çalışan eğitim çalışanlarımızı kapsayan maaş promosyonu anlaşmamızı geçtiğimiz yıl 2021 yılı Mayıs ayında bütün bankalardan aldığımız teklifler sonucunda Halk Bankası Zonguldak Şubesiyle imzalamıştık. İmzalanan promosyon anlaşmasındaki rakam o günün şartları altında 6245 lirayla oldukça iyi bir rakamdı ancak 2021 yılı Kasım ayında başlayan dünya ekonomisindeki değişikliklerin Türkiye’ye yansımaları sonucunda özellikle memur maaşlarında yüzde yüze yakın bir artış meydana gelirken verilen promosyon rakamları gelinen 14 aylık süreç içerisinde çok güdük kaldığını ve bugünkü piyasa gerçekleriyle örtüşmediğini görüyoruz. Kamu çalışanı memur arkadaşlarımızdan daha düşük maaş alan emekli arkadaşlarımız bile bugün 7 bin - 7 bin 500 lira civarında bankalardan maaş promosyonu alırken bizim 6245 lira olarak aldığımız promosyon anlaşması artık güncelliğini yitirmiş ve yeniden revize edilmesi gerektiği ortaya çıkmıştır.

6 BİN 245 LİRA BUGÜNKÜ EKONOMİK GERÇEKLERLE ÖRTÜŞMÜYOR

Bu kapsamda biz Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi olarak gerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürümüze verdiğimiz dilekçeyle gerekse promosyon ihalesini alan Halk Bank Zonguldak Şubesine verdiğimiz dilekçeyle promosyon anlaşmasının yenilenmesi gerektiğini ve kamu çalışanları adına mağduriyet oluştuğunu bu mağduriyetin giderilmesi içinde yeniden promosyon anlaşması yapılması gerektiğini belirttik. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde Eğitim Bir-Sen olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Bankası nezdinde konunun takipçisi olacağız. Kamu çalışanları lehine yeni bir düzenleme yapılmasını talep edeceğiz. Rakam konusunda bir şey demek zor ama şunu net olarak söyleyebilirim artık 6245 lira bugünkü ekonomik gerçeklerle örtüşmeyen bir rakamdır. Dolayısıyla bu rakamın yeniden güncellenmesi gerekmektedir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi