İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait İlimiz Merkez İlçesi, Eceler Köyü, Çayköysoğanlık mevkii, 121 ada, 16 parsel, 1.631,38 m² yüzölçümlü, niteliği arsa olan ve mülkiyeti Eceler Köy Tüzel Kişiliğine ait 121 ada, 14 parsel, 6.045,22 m² yüzölçümlü, niteliği cami ve bahçe olan taşınmazlar üzerine, İl Özel İdaresince yapılan 15 adet dükkan ile mescit, tuvalet ve şadırvanı bulunan yöresel ürün pazarının, Eceler Köyü Muhtarlığında olan tahsisinin kaldırılması hususu görüşüldü. Madde hakkında il genel meclisi başkanı Necdet Karaveli, CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri Hayrettin Kartal ve Nebahattin Yılmaz ile Özel İdare Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu görüşlerini bildirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Eceler köyü muhtarlığında olan tahsis kaldırılırken, kiraya verilmesi konusunda ihale çıkılacağı açıklandı.

Gündemin 4’ncü maddesinde yer alan İlimiz Devrek İlçesi, Bılık Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 113 ada, 358 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde, “Konut Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulamalı İmar Planı yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile Tarım ve Orman Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 38 – 33 – 32 – 30 – 17 sayılı raporları görüşülerek komisyondan geldiği gibi kabul edildi.

Gündemin 5’nci maddesinde yer alan Kızılcapınar – Çaylıoğlu arasındaki yolun, İl Özel İdaresi yol ağına alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Tarım ve Orman ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 39 – 31 – 18 – 34 sayılı raporları görüşülerek komisyondan geldiği gibi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 6’ncı ve maddesinde yer alan İç Denetçi Sinan Ayaşlı tarafından 2017, 2019 ve 2022 yıllarına ilişkin iç denetim programları uyarınca 7 adet ilçe özel idare müdürlüğünde “Taşınır Varlıklar Yönetimi” denetim alanına yönelik sistem ve uygunluk denetimi hakkında İl Genel Meclisi bilgilendirilirken, yedinci maddede yer alan yine İç Denetçi Sinan Ayaşlı tarafından 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin iç denetim programları uyarınca 7 adet ilçe özel idare müdürlüğünde “İdari Para Cezası Faaliyetleri”ne yönelik sistem ve uygunluk denetimi hakkında İl Genel Meclisinde grup başkan vekilleri ile il genel meclisi üyelerinin watsap gruplarına raporlar gönderildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi