10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Aydın, " Düşünmek eleştirmek suç olmaktan çıkarılmalıdır" dedi.

Saadet Partisi Zonguldak il kadın kolları Başkanı Hanife Aydın, Teşkilat Başkanı Pınar Zor ve Tanıtma Başkanı Meryem Şen 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü kapsamında Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık'a Saadet Partili kadınlar tarafından 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle çiçek takdim edildi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ziyaretten dolayı konuklarına "hoş geldiniz" diyerek teşekkür etti.

Saadet Partisi Zonguldak il Kadın Kolları Başkanı Hanife Aydın'da,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını ifade ederek şunları söyledi;

“Kamuoyunun doğru, İlkeli, adil, objektif ve anında bilgilendirilmesi adına vazifelerini fedakarca yerine getiren tüm basın mensuplarımızın olacak Dünya çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz. Basının toplumların reaksiyon göstermesinde ve aydınlanmasında önemli bir yeri vardır. Basın, kamuoyu ile yöneticiler arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Siyasilerin denetlenebilir olması açısından basın çok mühim bir vazife üstlenmektedir. Bu minvalde tüm basın çalışanlarının bu değerli mesleğin icrasında herhangi bir çıkar gözetmeksizin temel hak ve hürriyetlerin korunmasına, ilkeli haberciliğe, özel yaşamın mahremiyetine ve hukukun evrensel ilkelerine hassasiyet ile yaklaşarak görevlerini en objektif biçimde yerine getirmeleri mesleklerine yakışır bir duruştur. Bu hassasiyetleri gözeterek çalışan tüm basın çalışanlarımız en büyük takdire layıktır.

Bağımsız bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri özgür bağımsız ve ilkeli bir basın anlayışıdır. Basın kuruluşlarının ve mensuplarının bazı durumlarda sansüre baskıya şiddete maruz kalması kabul edilemez. Basın bu tarz yıldırma politikalarından uzak kalmalıdır. Aksi taktirde çalışanlar düşüncelerini özgürce ifade etmekten sakınacak, halkın doğru ve ilkeli habere ulaşması mümkün olmayacaktır. Basın özgürlüğüne dair tutumlar ülkemize yakışır bir şekilde olmalı, ambargolar kısıtlamalar basın çalışanları üzerinden kalkmalıdır

Ülkenin her kademesi için ayrı bir önemi olan basın çalışanların çalışma koşullarının da iyileştirilmesi ve adil paylaşımdan hak ettiklerini almaları, vazifelerini hakkıyla yapabilmeleri için çok önemlidir. Basın çalışanlarının sosyal ve ekonomik hakları güvence altına alınmalıdır. Ülkemizin sorunlarını ve bilgi akışını en doğru ve objektif bir şekilde yetkililere ve kamuoyuna Yansıtan tüm gazetecilerin 10 Ocak Dünya gazeteciler gününü kutlar dürüstlüğün, ifade ve basın özgürlüğünün hakim olduğu bir çalışma hayatı dileriz" (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi