Zonguldak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Albayrak, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü yaptığı açıklama ile kutladı.

Albayrak açıklamasında, “ Koronavirüsle mücadelenin kahramanlarından biri de Türk çiftçisidir. Bir alkışı da emektar çiftçilerimiz hak etmektedir. Dünyada çiftçiler, pandemi sürecinde üretimden kaçarken bizim çiftçimiz ülkemiz için üretmeye devam etmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Öncelikle  fındık üreticileri olmak üzere tüm çiftçilere ürünlerinin bereketli, geleceklerinin umutlu olmasını tüm fındık üreticilerine bol ve bereketli bir yıl dilerim, ürünümüzün kıymetini bilelim, gerekli bakım ve ilaçlamaları zamanında yaparak, verimi yüksek kaliteli bir ürün elde etmeyi sağlayalım.

Tarım ülkemiz için, hem ekonomik hem de sosyal boyutları olan stratejik bir sektördür. Bu nedenle büyük emeklerle ve fedakarlıklarla faaliyetlerini sürdüren, ülkemize değer katan çiftçilerimiz sadece bir gün değil, yılın her günü başımızın tacıdır. Emek, Çile ve alın teriyle toprağı işleyen aşımızı sağlayan üretken çiftçilerimiz için 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyoruz.” (Şaban YILMAZ)

                                                                                                               

Editör: Haber Merkezi