BAKKA Genel Sekreterliğini atanan Dr. Lütfi Akansu Çaycuma ilçesinde Zonguldak Yöresel Ürünleri ile tescilli Aynur Abla Çaycuma Manda yoğurdu ile özdeşleşen üretici Aynur Çakar’ı işyerinde ziyaret etti.

Ziyarette BAKKA ekibinden Mehmet Çetinkaya, Alper Erenler, Volkan Zirek hazır bulundu. Aynur Abla heyete başta Manda Yoğurdu ve diğer yöresel ürünler ile ilgili Zonguldak ve Türkiye’de yaptıkları çalışmaları anlattı. Genel Sekreter Dr. Lütfi Akansu’ya Altarnatif Ekolojik Tarım ve Turizmle ilgili çalışmalarını ve geldikleri nokta hakkında bilgiler verdi.

Zonguldak İli Manda Birliği ve Zonguldak-Bartın-Karabük İlleri Sosyal Yardım ve Kalkındırma Derneği Kurucu Başkanı Şenol Çakar’da ziyarette hazır bulunarak bölge ile ilgili genel konular hakkında bilgiler aktardı. Aynur ve Şenol Çakar Dr. Lütfi Akansu’nun tecrübe, bilgi ve birikimlerinden bölge olarak istifade edeceklerini. Katkıları ile yapılacak yeni projelerle Kömüre alternatif iş kollarının özellikte başta bayanlar, gençler kırsal kesim olmak üzere fayda tesis edeceğine inandıklarını ifade ederek yaptıkları ziyaret için teşekkür ettiler.

Bu arada Filyos Projesi kapsamında yapılan çalışmaların bölgeye avantaj ve dezavantajlarının da konuşulduğu ziyarette Güzelyaka ve Yakademircilerin Kiraz’ından yenilerek bu köylerde özellikle Kiraz ve İncir ’inin çok meşhur olduğu gören BAKKA yetkilileri bunun değerlendirilmesi içinde inceleme araştırma yapılması için not aldılar. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi