İncivez Mahallesi'nde üniversite öğrencisi Emine Çift’in ‘Bulut’ isimli kedisi, 9'uncu kattaki evin balkonundan düşerek ağır yaralandı. Emine Çift, kedisini alarak Zonguldak Veteriner Kliniği'ne getirdi. Klinikte yapılan muayene ve tomografi çekimi sonucunda Bulut isimli kedinin damağında yarık, ayağında topallama ve beyninde ödem olduğu tespit edildi.

Zonguldak Veteriner Kliniği, hayvanseverler ve üniversite öğrencisi Emine Çift'in destekleri ile kediyi tedavi altına aldı. Veteriner Hekim Önder Alkan’ın uzun uğraşları sonucunda Bulut’un damağı dikilerek, beynindeki ödem alındı. Eski sağlığına kavuşan Bulut, bugün sabah saatlerinde sahibi Emine Çift’e teslim edildi.
"Normalde ölmesi ve omuriliğinin parçalanması gerekiyordu, demek ki dengeli düştü

Alkan, kedinin tedavisi hakkında bilgi verdi. Kedinin dengeli düşmesinden dolayı hayatta kalma şansı olduğunu belirten Alkan, “Öğrencilerin beslediği bir kedi 9'uncu kattan düşme nedeniyle 2 gün önce geldi. Biraz şansı vardı. Düşmenin etkisiyle çene, damak yarığı ve topallıkla geldi. Çektiğimiz tomografide akciğerlerinde kanama ve damak yarığı tespit ettik. Bir gün bekledik. Normal fonksiyonlarını yerine getirdikten sonra ameliyata aldık.

Damağını diktikten sonra beyin ödemini de giderdik. Sonra da kedimizi taburcu ettik. Bu hastamız bir öğrencinin kedisiydi. Öğrencilerin bu tip tedavileri karşılayacak maddi güçleri yoktu, bu yüzden bazı hayvanseverlerle birlikte biz de kendilerine yardımcı olduk. Dolayısıyla bir canı kurtarıp hayvan severlere teslim ettik.

Dokuzuncu kattan düşüp sadece damak yarığı ve beyin sarsıntısıyla kurtulan hayvan çok az olur. Normalde ölmesi ve omuriliğinin parçalanması gerekiyordu, demek ki dengeli düştü. Düşerken denge sağladı. Kedilerde bu düşmelerde yaşam oranı daha fazla. Köpek olmuş olsaydı daha sıkıntılıydı. Nadir karşılaştığımız bir durum” dedi.

Editör: Haber Merkezi