Sağlık Yaşam Merkezine randevusuz gittiği için sağlık hizmeti alamayan Şahin Ören, “Demek ki günde kaç kişi bu şekilde hastane kapılarından dönüp sağlık hizmetini alamıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, randevusuz gittiği diyetisyenin sırada kimse olmamasına rağmen kendisine bakmaması, sağlığıyla ilgili sorununu dinlememesi ve yüksek lisans yaptığı için bilgisayarda ders çalıştığını mazeret etmesi nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğüne şikayette bulundu.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan Sağlık Yaşam Merkezinde başından geçenleri şöyle anlattı:

“Zamanında bir Milli Eğitim Bakanı “Öğrenciler olmasa Milli Eğitim Bakanlığı ne güzel yönetilir” diyordu şimdi yeni moda şu, “hastalar olmasa hastaneler ne güzel yönetilirdi!” mantığına geliyor. COVİD ortamında özellikle hastanelerdeki sağlıkçılarımızın çok ciddi bir mücadele verdiklerini biliyoruz. Sağlıkçılarımız baş tacımızdır ama sağlığın yan kollarında yatan, “sallabaşı al maaşı” zihniyetiyle çalışan arkadaşlarımızda var. Bunu bir memur temsilcisi olarak üzülerek söylüyorum. Bugün (dün) Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Özel Echomar Hastanesi yanında bulunan Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Yaşam Merkezine gittim. Orada diyetisyen hizmeti almak istediğimi söyledim. Bana randevumum olup olmadığını sordular bende yok dedim. Görevliden müsait bir doktorun olup olmadığını sordum beni 2. kattaki B.Ç adlı diyetisyene yönlendirdiler. B.Ç Beyin yanına gittim ve kendisine hizmet almak istediğimi belirttim. O sırada kapıda kimse yok, içerde de sadece diyetisyen var. Sayın diyetisyen B.Ç Bey bilgisayardan ders dinliyor. Diyetisyen bana randevumun olup olmadığını sordu bende olmadığını söyledim. Diyetisyende bana “o halde size yardımcı olamayacağım” dedi. Bende “şuanda kimse yok randevu olmadan hizmet alamayacak mıyım” dedim. Diyetisyen beyde bana “zaten yüksek lisans yapıyorum bu nedenle size yardımcı olamayacağım” dedi. Bende “benim gibi gelen kimse hastane boş olsa bile hizmet alamıyor mu” diye sordum diyetisyende bana “Aile Hekimliğinden acil gelenlere yardımcı olabiliyoruz” dedi. Aile Hekimime gittim bana böyle bir prosedürün olmadığını, bakması gerektiğini söyledi. Ardından İlçe Sağlık Müdürlüğüne gittim kendisini yerinde bulamadım ama oradaki memurlar şikayet etmemem yönünde telkinde bulundular. Akabinde Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne giderek şikayet dilekçemi verdim. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner beye de konu hakkında bilgi verdim. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner Bey gerekeni yapacağını ifade etti. Ben şikayetçiyim! Ben hakkını arayan bir insanım. Demek ki günde kaç kişi bu şekilde hastane kapılarından dönüp sağlık hizmetini alamıyor, diyetisyen hizmetini alamıyor. Böyle bir şey yok! Burası çadır devleti değil! Bu konuda sağlık müdürlüğündeki yetkililerden sonuç istiyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi